ΔΙΕΘΝΗ

Ρεσιτάλ αλυτρωτισμού από Ζάεφ: Όσο υπάρχουν «Μακεδόνες» θα υπάρχει «μακεδονική» γλώσσα

Δημοσίευση 18 Ιουνίου 2020, 07:00 / Ανανεώθηκε 19 Ιουνίου 2020, 16:34
Ρεσιτάλ αλυτρωτισμού από Ζάεφ: Όσο υπάρχουν «Μακεδόνες» θα υπάρχει «μακεδονική» γλώσσα
Facebook Twitter Whatsapp

«Όσο υπάρχουν Μακεδόνες που ζούνε σε αυτήν τη χώρα καθώς και σε άλλες χώρες στον κόσμο, θα υπάρχει η μακεδονική γλώσσα και όσο θα υπάρχει η μακεδονική γλώσσα θα υπάρχουν οι Μακεδόνες», αναφέρει σε ανάρτησή του ο Ζόραν Ζάεφ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Η μακεδονική γλώσσα είναι το παρελθόν μας, το παρόν μας και το μέλλον μας», τονίζει ο τέως πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, σε ένα ρεσιτάλ αλυτρωτισμού μέσω Facebook.

Με αφορμή την πρωτοβουλία για τη δημιουργία κέντρου φροντίδας και διάδοσης της «μακεδονικής γλώσσας» στο Λιομπόινο, ο Ζόραν Ζάεφ γράφει στον λογαριασμό του στο Facebook πως είναι «υπερήφανος που πέρσι ως επικεφαλής της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας καθιέρωσα την 5η Μαΐου ως Ημέρα της Μακεδονικής Γλώσσας».

Σημειώνει, επίσης, ότι «όσο υπάρχουν Μακεδόνες που ζούνε σε αυτήν τη χώρα καθώς και σε άλλες χώρες στον κόσμο, θα υπάρχει η μακεδονική γλώσσα και όσο θα υπάρχει η μακεδονική γλώσσα θα υπάρχουν οι Μακεδόνες».

«Η μακεδονική γλώσσα είναι η γλώσσα μου, η γλώσσα με την οποία μεγάλωσα και γνώρισα τον εαυτό μου, η γλώσσα με την οποία συνεχίζω να ζω. Αυτή είναι η γλώσσα των γονιών μου, η γλώσσα της μητέρας μου, η οποία ως δασκάλα εκπαίδευσε και μεγάλωσε γενιές μαθητών. Αυτή είναι η γλώσσα των παιδιών μου, όλων των παιδιών στη Βόρεια Μακεδονία, των μητέρων τους και του πατέρων τους, των παππούδων τους, είτε ζουν στην πατρίδα τους είτε σε οποιαδήποτε μέρος του κόσμου. Αυτή είναι η γλώσσα που γράφονται τα προσωπικά έγγραφα, πιστοποιητικά και διπλώματα», τονίζει ο Ζάεφ.

«Η ευθύνη και το ιερό μας καθήκον ήταν να διατηρήσουμε την ταυτότητά μας. Και όχι μόνο τη σώσαμε, την επιβεβαιώσαμε και την ενισχύσαμε» συμπληρώνει.

«Μια για πάντα, οι Μακεδόνες και η μακεδονική γλώσσα έχουν εγγραφεί στο θησαυροφυλάκιο των παγκόσμιων εθνών και γλωσσών και κανείς δεν έχει διλήμματα πια, κανείς δεν το αμφισβητεί», καταλήγει ο Ζάεφ στην ανάρτησή του.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr