ΔΙΕΘΝΗ

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση της Μέρκελ με μάσκα (φωτογραφίες)

Δημοσίευση 3 Ιουλίου 2020, 17:00 / Ανανεώθηκε 3 Ιουλίου 2020, 17:08
Η πρώτη δημόσια εμφάνιση της Μέρκελ με μάσκα (φωτογραφίες)
Facebook Twitter Whatsapp

Η Μέρκελ εμφανίστηκε στην Άνω Βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου, φορώντας μια μαύρη μάσκα με το σήμα EU2020. Είχαν προηγηθεί αντιδράσεις από πολλούς που την κατηγορούσαν για υποκρισία αφού δεν την είχαν δει ποτέ να την φοράει.

Την πρώτη της δημόσια εμφάνιση με προστατευτική μάσκα για τον κορωνοϊό έκανε την Παρασκευή η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, μία εβδομάδα μετά τις αντιδράσεις από πολλούς που την κατηγορούσαν για υποκρισία αφού δεν την είχαν δει ποτέ να την φοράει.

Η Μέρκελ εμφανίστηκε στην Άνω Βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου, φορώντας μια μαύρη μάσκα με το σήμα EU2020.de του ιστότοπου που είναι αφιερωμένος στην εξάμηνη προεδρία της ΕΕ από την Γερμανία από την 1η Ιουλίου.

Η καγκελάριος, η κυβέρνηση της οποίας έχει καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε κάποιους δημόσιους χώρους, ρωτήθηκε από δημοσιογράφο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα γιατί δεν την έχουν δει ποτέ να φοράει μάσκα σε κάποια δημόσια εμφάνισή της.

Η καγκελάριος της Γερμανίας απάντησε ότι δεν χρειάζεται να φοράει μάσκα όταν τηρεί τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, αλλά το κάνει όταν δεν μπορεί τους τηρήσει, όπως για παράδειγμα όταν βγαίνει ιδιωτικώς για ψώνια και δεν βρίσκεται στα φώτα της δημοσιότητας.

Σημειώνεται ότι η Μέρκελ έχει δεχθεί επαίνους για την αντιμετώπιση της κρίσης με την Covid-19 και τα ποσοστά δημοτικότητάς της έχουν εκτοξευτεί.