ΔΙΕΘΝΗ

«Από δήμαρχος κλητήρας» - Η νέα θέση του Εντουάρ Φιλίπ δεν έχει τη λάμψη της πρωθυπουργίας

Δημοσίευση 5 Ιουλίου 2020, 15:00 / Ανανεώθηκε 5 Ιουλίου 2020, 15:25
«Από δήμαρχος κλητήρας» - Η νέα θέση του Εντουάρ Φιλίπ δεν έχει τη λάμψη της πρωθυπουργίας
Facebook Twitter Whatsapp

Τη θέση του δημάρχου της Χάβρης αναλαμβάνει ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ σύμφωνα με γαλλικό δημοσίευμα. Υπήρξε και στο παρελθόν δήμαρχος της πόλης--από το 2010 ως το 2017.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία, αναλαμβάνει καθήκοντα δημάρχου της Χάβρης, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Le Parisien.

Ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν έκανε δεκτή της παραίτηση του Φιλίπ την Παρασκευή και τον αντικατέστησε με τον Ζαν Καστέξ, ο οποίος είχε σημαντικό ρόλο στην διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού.

Ο Φιλίπ επικράτησε στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στην Χάβρη που διεξήχθη στις 28 Ιουνίου και νωρίτερα σήμερα το δημοτικό συμβούλιο της πόλης επικύρωσε τον διορισμό του.

Υπήρξε και στο παρελθόν δήμαρχος της πόλης--από το 2010 ως το 2017--προτού γίνει πρωθυπουργός. Σύμφωνα με την εφημερίδα, πολλοί κάτοικοι της πόλης παρακολούθησαν την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου σήμερα παρότι τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης που ισχύουν απέτρεψαν πολλούς από την είσοδο στο δημαρχείο.