ΔΙΕΘΝΗ

Κορωνοϊός: Η Βρετανία επενδύει 9,3 εκατ ευρώ στην έρευνα για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στους ασθενείς

Δημοσίευση 6 Ιουλίου 2020, 00:00 / Ανανεώθηκε 5 Ιουλίου 2020, 15:54
Κορωνοϊός: Η Βρετανία επενδύει 9,3 εκατ ευρώ στην έρευνα για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στους ασθενείς
Facebook Twitter Whatsapp

Με στόχο να διαπιστωθεί ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του κορωνοϊού σε ασθενείς η Βρετανία αποφάσισε να επενδύσει ένα σημαντικό ποσό στην έρευνα. 

Η Βρετανία επενδύει 9,3 εκατομμύρια ευρώ σε μια νέα έρευνα για να εξεταστούν οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της COVID-19 στους ασθενείς, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Ο νέος κορωνοϊός, ο οποίος προκαλεί την COVID-19, έχει παρατηρηθεί ότι έχει επιπτώσεις στην υγεία ορισμένων ασθενών πέραν των άμεσων προβλημάτων που προκαλεί στο αναπνευστικό, αλλά με κάποιους άλλους ασθενείς να είναι ασυμπτωματικοί η λειτουργία του ιού δεν έχει γίνει πλήρως κατανοητή.

"Καθώς συνεχίζουμε την μάχη μας κατά της παγκόσμιας αυτής πανδημίας μαθαίνουμε όλο και περισσότερα για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η νόσος, όχι μόνο άμεσα στην υγεία (του ασθενούς) αλλά και μακροπρόθεσμα, για την σωματική αλλά και την ψυχική υγεία", δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι στην έρευνα θα συμμετάσχουν 10.000 άνθρωποι και ότι αυτής ηγείται το πανεπιστήμιο του Λέστερ και νοσοκομεία της πόλης. Από τους ασθενείς θα ληφθούν δείγματα αίματος και ιστολογικά από τους πνεύμονες, ενώ οι ίδιοι θα υποβληθούν και σε προηγμένες απεικονιστικές εξετάσεις. Τα ευρήματα της έρευνας θα αξιολογηθούν για την ανάπτυξη νέων μορφών εξατομικευμένης θεραπείας.