ΔΙΕΘΝΗ

Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τις 130.000 οι νεκροί στις ΗΠΑ - Μεγαλώνει η λίστα θανάτου σε Βραζιλία, Μεξικό

Δημοσίευση 7 Ιουλίου 2020, 07:00 / Ανανεώθηκε 7 Ιουλίου 2020, 07:57
Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τις 130.000 οι νεκροί στις ΗΠΑ - Μεγαλώνει η λίστα θανάτου σε Βραζιλία, Μεξικό
Facebook Twitter Whatsapp

Ολοένα και μεγαλώνει η λίστα θανάτου του νέου κορωνοϊού στον πλανήτη. Ξεπέρασαν τις 535.000 οι νεκροί παγκοσμίως, δραματική η κατάσταση στις ΗΑΠ. Αναλυτικά στοιχεία για την εξάπλωση του ιού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει προκαλέσει τουλάχιστον 535.025 θανάτους παγκοσμίως, από τότε που η Κίνα ανακοίνωσε επισήμως την εμφάνιση της ασθένειας τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου, που βασίζεται σε επίσημες πηγές. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, η κατάσταση παραμένει πολύ δύσκολη σε ΗΠΑ, Βραζιλία και Μεξικό, όπου καθημερινά η λίστα θανάτου μεγαλώνει με ραγδαίο ρυθμό.

Την ίδια ώρα, τα κρούσματα που έχουν διαγνωστεί επισήμως σε 196 χώρες και εδάφη από την έναρξη της επιδημίας ξεπερνούν τα 11.522.750, ενώ τουλάχιστον 6.016.500 άνθρωποι θεωρείται ότι έχουν αποθεραπευτεί. Ο αριθμός αυτός των διαγνωσμένων κρουσμάτων δεν αντανακλά παρά ένα κλάσμα του πραγματικού αριθμού των μολύνσεων. Ορισμένες χώρες κάνουν διαγνωστικά τεστ μόνο στα βαριά περιστατικά, άλλες χρησιμοποιούν τα τεστ κατά προτεραιότητα για την ιχνηλάτηση, ενώ ένας αριθμός φτωχών χωρών διαθέτει περιορισμένες δυνατότητες ανίχνευσης.

Μετά τις ΗΠΑ, η πλέον πληγείσα χώρα είναι η Βραζιλία, η Βρετανία, η Ιταλία και το Μεξικό. Μεταξύ των χωρών που έχουν πληγεί πολύ σκληρά, το Βέλγιο θρηνεί τους περισσότερους νεκρούς σε σύγκριση με τον πληθυσμό του, ακολουθούν η Βρετανία, η Ισπανία, η Ιταλία και η Σουηδία.

ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τις 130.000 οι νεκροί - Πάνω από 55.000 νέα κρούσματα

Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν τις 130.000 θανάτους από κορωνοϊό, ενώ την ίδια ώρα ανακοίνωσαν έναν ανησυχητικό ημερήσιο απολογισμό νέων κρουσμάτων (55.000).

Συγκεκριμένα το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 54.999 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Συνολικά, έχουν καταγραφεί 2,93 εκατομμύρια αφότου η πανδημία άρχισε να εξαπλώνεται στη χώρα. Παράλληλα, με 357 επιπλέον θανάτους σε 24 ώρες, οι ΗΠΑ θρηνούν πλέον 130.248 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19.

Οι ΗΠΑ, η χώρα που έχει υποστεί μακράν το βαρύτερο πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας, τόσο ως προς τους θανάτους όσο και ως προς τα κρούσματα μόλυνσης, γνωρίζουν από τον Ιούνιο εκρηκτική αύξηση των μολύνσεων που ώθησε αρκετές πολιτείες να αναστείλουν τη διαδικασία άρσης των μέτρων περιορισμού, με ορισμένες να κάνουν άλματα προς τα πίσω και να κλείνουν τα μπαρ.

Ο ημερήσιος αριθμός των νέων κρουσμάτων μόλυνσης έφθασε σε επίπεδο που αποτελούσε νέο θλιβερό ρεκόρ την Παρασκευή, όταν ανήλθε σε 57.683.

Ενώ το όριο των 100.000 νεκρών ξεπεράστηκε ήδη την 27η Μαΐου, ο Ντόναλντ Τραμπ εκφράζει τελευταία ικανοποίηση διότι οι ημερήσιοι απολογισμοί των θανάτων βρίσκονται σε πτώση, παρότι ειδικοί προειδοποιούν πως ενδέχεται να ακολουθήσουν την ίδια τροχιά με την καμπύλη των νέων μολύνσεων σε μερικές εβδομάδες.

Μολαταύτα, το ενδεχόμενο να υπάρξει εκ νέου αναστολή της οικονομικής δραστηριότητας επ’ ουδενί βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη της κυβέρνησής του, πολύ περισσότερο μετά τα καταστροφικά δεδομένα για την απασχόληση που δημοσιοποιήθηκαν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, εξαιτίας των μέτρων περιορισμού.

Μεγαλώνει η λίστα θανάτου σε Βραζιλία και Μεξικό

Δεν έχει τέλος το δράμα από την πανδημία σε Βραζιλία και Μεξικό.

Το τελευταίο 24ωρο στη Βραζιλία καταγράφηκαν 620 νέοι θάνατοι από την ασθένεια που προκαλεί ο κορωνοϊός, ενώ τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα ήταν 20.229. Πλέον στη Βραζιλία ο απολογισμός της πανδημίας είναι, επισήμως, 65.487 νεκροί και 1.623.284 κρούσματα.

Στο Μεξικό το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 480 νέοι θάνατοι και 4.902 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Ο συνολικός απολογισμός είναι 31.119 νεκροί και 261.750 κρούσματα.

Ο Μεξικανός υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες-Γκατέλ έχει τονίσει επανειλημμένα ότι οι πραγματικοί αριθμοί των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό και αυτών οι οποίοι έχουν υποκύψει εξαιτίας του οξέος συνδρόμου του αναπνευστικού που προκαλεί είναι πιθανόν πολύ υψηλότεροι από αυτούς που καταγράφονται επίσημα.