ΔΙΕΘΝΗ

Προκλητική επίθεση Hurriyet σε Ιερώνυμο: Ξεπέρασε τα όρια για την Αγιά Σοφιά

Δημοσίευση 7 Ιουλίου 2020, 15:00 / Ανανεώθηκε 7 Ιουλίου 2020, 15:24
Προκλητική επίθεση Hurriyet σε Ιερώνυμο: Ξεπέρασε τα όρια για την Αγιά Σοφιά
Photo: Twitter
Facebook Twitter Whatsapp

Πρωτοσέλιδο – πρόκληση από την τουρκική εφημερίδα με αφορμή τη χθεσινή παρέμβαση του Ιερώνυμου κατά της μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Ο Αρχιεπίσκοπος ξεπέρασε τα όρια» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της τουρκικής εφημερίδας «Χουριέτ» με το οποίο αναφέρεται στις πρόσφατες δηλώσεις του προκαθήμενου της Εκκλησίας της Ελλάδος, για την Αγιά Σοφιά.

Το δημοσίευμα έρχεται σε συνέχεια των έντονων αντιδράσεων που προκάλεσαν στο εσωτερικό της Τουρκίας οι δηλώσεις του  κ. Ιερώνυμου, ο οποίος είχε σχολιάσει για το θέμα που έχει ανακύψει με τη γνωμοδότηση του τουρκικού Συμβουλίου της Επικρατείας ότι «η Τουρκία δεν θα τολμήσει να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί».

Παράλληλα μιλά για τη γενικότερη «αντιδραστική στάση» της Ελλάδας απέναντι στο θέμα και αναφέρεται στη «διοργάνωση ειδικών λειτουργιών-δεήσεων στην Πάτρα για να μη γίνει η Αγιά Σοφιά τζαμί».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σε δηλώσεις του για την Αγιά Σοφιά και το ενδεχόμενο μετατροπής της σε τζαμί, είχε τονίσει : «Εκείνοι παίζουν με όποια παιχνίδια τύχουν στα χέρια τους. Είναι κι αυτό ένα παιχνίδι. Πιστεύω δεν θα το τολμήσουν».