ΔΙΕΘΝΗ

Αμετανόητος ο Ερντογάν για Αγιά Σοφιά: Εσωτερικό μας θέμα – Αφορά το τουρκικό έθνος

Δημοσίευση 12 Ιουλίου 2020, 13:00 / Ανανεώθηκε 12 Ιουλίου 2020, 14:43
Αμετανόητος ο Ερντογάν για Αγιά Σοφιά: Εσωτερικό μας θέμα – Αφορά το τουρκικό έθνος
Facebook Twitter Whatsapp

Αμετακίνητος στη θέση του για την Αγιά Σοφιά και με διάθεση να μοιραστεί τους φυσικούς πόρους της Μεσογείου που δεν του ανήκουν εμφανίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος σε συνέντευξη που παραχώρησε. 

Αμετανόητος για το θέμα της Αγιάς Σοφιάς εμφανίστηκε εκ νέου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Kriter. 

«Η τελική απόφαση για το καθεστώς της Αγιάς Σοφιάς αφορά το τουρκικό έθνος και κανέναν άλλο. Είναι εσωτερικό μας θέμα» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος με αφορμή τις αντιδράσεις που έχουν εκδηλωθεί για την μετατροπή σε τζαμί του ναού της Αγιάς Σοφιάς. Ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος προκαλεί και με την ημερομηνία που διάλεξε για να γίνει η πρώτη μουσουλμανική προσευχή στην Αγιά Σοφιά, είπε, επίσης, για την απόφαση του 1934 η οποία χαρακτήρισε μουσείο την Αγιά Σοφιά ότι «ήταν εξαιρετικά επώδυνη για το έθνος μας».

Η πόρτα μας είναι ανοιχτή σε κάθε προσφορά για τους φυσικούς πόρους

Ο Τούρκος πρόεδρος στην ίδια συνέντευξη αναφέρεται και στις εξελίξεις στην περιοχή της Μεσογείου υποστηρίζοντας ότι η χώρα του «δεν θέλει την ένταση στην περιοχή».

«Το λέω καθαρά και δυνατά. Δεν θέλουμε την ένταση στη Μεσόγειο, που έχει αποτελέσει λικνο διαφορετικών πολιτισμών κατά τη διάρκεια της ιστορίας. Αντίθετα πιστεύουμε ότι τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων αποτελούν μια ευκαιρία για όλη την περιοχή» λέει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η πόρτα μας είναι ανοιχτή σε κάθε προσφορά που βασίζεται στη συνεργασία και την δίκαιη διανομή. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με όλους σε αυτή τη βάση», τόνισε ζητώντας επί της ουσίας ξανά μοιρασιά των φυσικών πόρων.