ΔΙΕΘΝΗ

Τραγωδία: Δεν πίστεψε ότι υπάρχει ο κορωνοϊός, κόλλησε σε «πάρτι Covid» και πέθανε από επιπλοκές της νόσου

Δημοσίευση 13 Ιουλίου 2020, 07:00 / Ανανεώθηκε 13 Ιουλίου 2020, 10:16
Τραγωδία: Δεν πίστεψε ότι υπάρχει ο κορωνοϊός, κόλλησε σε «πάρτι Covid» και πέθανε από επιπλοκές της νόσου
Photo: ΑΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Ένας 30χρονος Αμερικανός πέθανε νικημένος από τον νέο κορωνοϊό, αφού συμμετείχε σε «πάρτι Covid», το οποίο οργανώθηκε για να διαπιστώσουν οι… άπιστοι αν υπάρχει τελικά η νόσος.          

Ένας 30χρονος Αμερικανός πέθανε στο Τέξας από επιπλοκές του νέου κορωνοϊού, αφού προσβλήθηκε από τη νόσο Covid-19 κατά τη διάρκεια ενός «πάρτι Covid», μιας βραδιάς που οργανώνει κάποιος που έχει μολυνθεί.

«Η ιδέα (της βραδιάς) είναι να συναντώνται άνθρωποι για να δουν εάν ο ιός είναι πραγματικός και εάν κάποιος μπορεί να κολλήσει», αναφέρει, σε ένα βίντεο που στοχεύει να προειδοποιήσει τους νέους για τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού, η Τζέιν Απλμπάι, από το Methodist Hospital του Σαν Αντόνιο.

Όπως εξήγησε η ίδια, ο 30χρονος που παρέστη στο πάρτι προσβλήθηκε από τη νόσο με την κατάσταση της υγείας του να επιδεινώνεται αργότερα και να χρειάζεται να νοσηλευτεί στο Methodist Hospital. Ο θάνατός του επήλθε αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με τη γιατρό.

Προτού πεθάνει, ο ασθενής είπε στη νοσηλεύτρια που βρισκόταν κοντά του: «Πιστεύω ότι έκανα βλακεία. Πίστευα ότι αυτός ο ιός ήταν μια απάτη, όμως δεν είναι». «Κανείς από εσάς δεν είναι ανίκητος», προειδοποιεί η Τζέιν Απλμπάι, επισημαίνοντας πως πολλοί ασθενείς, ηλικίας 20 ή 30 ετών, νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο της για επιπλοκές της νόσου Covid-19.