ΔΙΕΘΝΗ

Κορωνοϊός: Νοσούν σχεδόν 1.000 εργαζόμενοι σε μεταναστευτικά κέντρα στις ΗΠΑ

Δημοσίευση 15 Ιουλίου 2020, 00:00 / Ανανεώθηκε 14 Ιουλίου 2020, 14:42
Κορωνοϊός: Νοσούν σχεδόν 1.000 εργαζόμενοι σε μεταναστευτικά κέντρα στις ΗΠΑ
Photo: ΑΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Θετικοί στην COVID-19 είναι σχεδόν 1.000 εργαζόμενοι ιδιωτικών συνεργαζόμενων εταιριών, που διαχειρίζονται κέντρα κράτησης μεταναστών.

Περισσότεροι από 930 εργαζόμενοι σε ιδιωτικές συνεργαζόμενες εταιρίες που διαχειρίζονται κέντρα κράτησης μεταναστών στις ΗΠΑ έχουν διαγνωστεί θετικοί στο νέο κορωνοϊό, σύμφωνα με μία κατάθεση που έδωσαν χθες στο Κογκρέσο, οι εκτελεστικοί διευθυντές των εταιριών.

Οι υπεύθυνοι των εταιριών CoreCivic, The GEO Group, Management & Training Corporation (MTC) και LaSalle Corrections οι οποίες παρέχουν υπηρεσίες κράτησης των μεταναστών μετά από συμβόλαια που έχουν υπογράψει με την Υπηρεσία Μεταναστών και Τελωνείων των ΗΠΑ (ICE) ανέφεραν τα περιστατικά μόλυνσης μεταξύ των εργαζομένων τους, απαντώντας σε ερωτήσεις των μελών του Κογκρέσου.

Η ICE ανέφερε από την πλευρά της 45 περιστατικά μολύνσεων από την COVID-19 μεταξύ του άμεσου προσωπικού της, στις εγκαταστάσεις κράτησης των μεταναστών.

Οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους στα κέντρα κράτησης που διαχειρίζονται ιδιωτικές εταιρίες εργάζονται για τις εταιρίες αυτές και δεν συμπεριλαμβάνονται στον αριθμό περιστατικών μόλυνσης για το προσωπικό της, που δημοσιοποίησε η ICE.