ΔΙΕΘΝΗ

Με το Barbaros στην Κυπριακή ΑΟΖ ο Ακάρ ζητά να «επιλύσουμε ειρηνικά τις διαφορές με την Ελλάδα»

Δημοσίευση 1 Αυγούστου 2020, 15:00 / Ανανεώθηκε 1 Αυγούστου 2020, 15:41
Με το Barbaros στην Κυπριακή ΑΟΖ ο Ακάρ ζητά να «επιλύσουμε ειρηνικά τις διαφορές με την Ελλάδα»
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας ανέφερε πως περιμένει ελληνική αντιπροσωπεία στην Άγκυρα για την επανεκκίνηση διαλόγου για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μετά την απόσυρση του Oruc Reis που επρόκειτο να κάνει έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας η Τουρκία έστειλε στην Κυπριακή ΑΟΖ το Barbaros. Ωστόσο, ο Χουλουσί Ακάρ παρά την συνεχιζόμενη προκλητική δραστηριότητα στη Μεσόγειο προσπαθεί να ρίξει τους τόνους

Ο κ. Ακάρ φέρεται να δήλωσε σε δημοσιογράφους για τα ελληνοτουρκικά πως «πάντοτε είμαστε υπέρ της ειρηνικής επίλυσης των προβλημάτων στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο», δύο εικοσιτετράωρα μετά την αιφνιδιαστική επιθεώρηση που πραγματοποίησε σε μονάδες στα σύνορα της χώρας του με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, γνωστοποιώντας μάλιστα πως περιμένει στην Άγκυρα τις επόμενες ημέρες Έλληνες, με δεδομένη την επανεκκίνηση του διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών για την οικοδόμηση μέτρων εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

Την ίδια ώρα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας εμφανίστηκε σταθερά προσηλωμένος στην πάγια θέση της Άγκυρας ότι δεν θα απεμπολήσει τα δικαιώματα, ενδιαφέροντα και συμφέροντά της στην Ανατολική Μεσόγειο συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου. «Το αναφέρουμε και λέμε να ξεκινήσουμε το ταχύτερο τις συνομιλίες για να λύσουμε το γρηγορότερο τα προβλήματά μας, με συνομιλίες πολιτισμένα, με ειρηνική οδό και ειρηνικές μεθόδους», κατέληξε.