ΔΙΕΘΝΗ

«Ο κορωνοϊός δεν είναι αστείο»: 23χρονος καταγράφει στο TikTok τη μάχη του με τον ιό (βίντεο)

Δημοσίευση 1 Αυγούστου 2020, 16:00 / Ανανεώθηκε 1 Αυγούστου 2020, 16:00
«Ο κορωνοϊός δεν είναι αστείο»: 23χρονος καταγράφει στο TikTok τη μάχη του με τον ιό (βίντεο)
Facebook Twitter Whatsapp

Μέσα από το TikTok ο νεαρός Καρίμ Σάλμεν καταγράφει τις 21 μέρες μάχης με τον κορωνοϊό και στέλνει μήνυμα πως ο ιός είναι πολύ σοβαρή υπόθεση.

Ο 23χρονος χρήστης του TikTok, Καρίμ Σάλμεν, με πάνω από 192 χιλιάδες ακολούθους, που έδωσε τη μάχη με τον κορωνοϊό, θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα, σε όσους δεν ακολουθούν τις οδηγίες των ειδικών και το αντιμετωπίζουν με ελαφρότητα.

Ο νεαρός κατέγραψε τη νοσηλεία του, επί 21 ημέρες, κατά την οποία έδωσε τη δική του μάχη με τον κορωνοϊό, που έχει στοιχίσει τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο νεαρός Καρίμ, χρησιμοποίησε τη δημοφιλή πλατφόρμα για να προειδοποιήσει τον κόσμο για τους κινδύνους του κορωνοϊού. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του, ο 23χρονος ανέβασε σχεδόν 40 βίντεο στο TikTok, που δείχνουν την πορεία της υγείας του, ενώ συνεχίζει και τώρα, 24 ώρες αφότου βγήκε από το νοσοκομείο, να καταγράφει την νέα του καθημερινότητα στο σπίτι του, καθώς οι περιορισμοί παραμένουν και η μάχη συνεχίζεται καθώς παραμένει στο οξυγόνο.

Κάποια από τα βιντεάκια του από το νοσοκομείο ήταν πιο χιουμοριστικά, δίνοντας τον απαραίτητο τόνο αισιοδοξίας, ενώ άλλα πιο σοβαρά. «Ενημέρωση την 7η μέρα», έγραψε σε ένα από αυτά που δημοσιεύθηκε στη σελίδα του στο TikTok, στις 16 Ιουλίου. «Έπρεπε να μεταφερθώ στην Εντατική, αλλά συνεχίζω να είμαι δυνατός. Το πιο δύσκολο μέρος ήταν η υποστήριξη της οικογένειάς μου, που αισθάνονταν σαν να μην μπορούν να κάνουν τίποτα γι 'αυτό και βουρκώνουν όταν μου μιλούν, γιατί δεν ξέρουν τι μπορεί να συμβεί».

Ο Σάλμεν, βιντεοσκόπησε τον εαυτό του, ακόμη και τις δύσκολες στιγμές της νοσηλείας του, όταν χρειάστηκε να λάβει οξυγόνο, ενώ παράλληλα έστελνε τα δικά του μηνύματα.

«Σας παρακαλώ, δεν είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί αυτός ο ιός, φορέστε τις μάσκες σας!» έγραψε στο βίντεο. «Δεν μπορώ να το τονίσω αυτό αρκετά, αυτός ο ιός δεν είναι αστείο. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΦΟΡΕΤΕ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΣΑΣ».

@karimsalmen

ALWAYS WITH A POSITIVE MINDSET, HOPEFULLY OUT SOON🙏🏻 ##BiggestFan ##NotTheOne ##covid ##wearamask ##covidwontwin

♬ Love story discolines - ethanishung

Σε ένα άλλο βίντεο, ο νεαρός άνδρας παρουσίασε ορισμένα από τα συμπτώματα που αντιμετώπιζε, όπως απώλεια όρεξης, αυξημένη χρήση της τουαλέτας λόγω των αντιβιοτικών, ζάλη και δυσκολία στην αναπνοή.

«Ελπίζω να αισθανθώ καλύτερα και να βγω σύντομα, μην ξεχάσετε τις μάσκες σας», έγραψε στις 25 Ιουλίου. «Αυτό δεν είναι διασκεδαστικό και δεν είναι παιχνίδι», πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο BuzzFeed νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Σάλμεν, είπε ότι πάσχει από μια υποκείμενη ιατρική πάθηση που ονομάζεται συγκλειστική βρογχιολίτιδα, μια σπάνια χρόνια ασθένεια που προκαλεί εμπόδια στους μικρούς αεραγωγούς των πνευμόνων. Έχει επίσης pectus excavatum, μια παραμόρφωση του θωρακικού τοιχώματος. Οι υποκείμενες ιατρικές καταστάσεις είναι γνωστό ότι αυξάνουν τον κίνδυνο θανάτου ενός ασθενούς από κορωνοϊό.

Ο Σάλμεν είπε στο BuzzFeed ότι ήταν σε καραντίνα για μήνες προκειμένου να μην κολλήσει κορωνοϊό, αλλά προφανώς κάποιος από το περιβάλλον του, εν αγνοία του τον κόλλησε.

@karimsalmen

I ran out of time so couldn’t show the whole reaction I am sorry there were a lot of tears ##MyBFF ##wearamask ##covid

♬ Surrender - Natalie Taylor

«Αποφάσισα να βιντεοσκοπήσω αυτό το ταξίδι για να ευαισθητοποιήσω τον κόσμο, καθώς και για να δουν όλοι ότι αυτός ο ιός δεν είναι αστείο», δήλωσε ο ίδιος. «Ο μόνος τρόπος να το πολεμήσουμε είναι να ακολουθήσουμε τις οδηγίες». «Χρειάζεται μόνο ένα μολυσμένο άτομο για να το διαδώσει σε πολλούς άλλους ανθρώπους», πρόσθεσε.

Ο 23χρονος συνεχίζει όμως να λαμβάνει οξυγόνο, όπως μας δείχνει από τα βιντεάκια που ανεβάζει ασταμάτητα και από το σπίτι του πλέον.

Δείτε όλα τα βιντεάκια του ΕΔΩ