ΔΙΕΘΝΗ

Άλλοι 200 μετανάστες έφτασαν στη Λαμπεντούζα - 900 άνθρωποι σε κέντρο κράτησης 100 ατόμων

Δημοσίευση 3 Αυγούστου 2020, 23:00 / Ανανεώθηκε 3 Αυγούστου 2020, 14:40
Άλλοι 200 μετανάστες έφτασαν στη Λαμπεντούζα - 900 άνθρωποι σε κέντρο κράτησης 100 ατόμων
Facebook Twitter Whatsapp

Στο κέντρο προσωρινής παραμονής μεταναστών και προσφύγων του μικρού νησιού νότια της Σικελίας, βρίσκονται πάνω από 900 άνθρωποι, ενώ η χωρητικότητά του δεν ξεπερνά τους εκατό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αλλοι 200 μετανάστες έφτασαν την περασμένη νύχτα στο νησί της Λαμπεντούζα, προερχόμενοι, στην μεγάλη τους πλειονότητα, από την Τυνησία. Πάνω από 100 άνθρωποι αφίχθηκαν με μικρά σκάφη και κατάφεραν να βγουν στην ξηρά χωρίς την βοήθεια της ιταλικής ακτοφυλακής.

Στο μεταξύ, στο κέντρο προσωρινής παραμονής μεταναστών και προσφύγων του μικρού αυτού νησιού νότια της Σικελίας, στην φάση αυτή βρίσκονται πάνω από 900 άνθρωποι. Κανονικά, όμως, η χωρητικότητά του δεν ξεπερνά τους εκατό.

Στο λιμάνι του Πόρτο Εμπέντοκλε της Σικελίας, τέλος, αγκυροβόλησε σήμερα το πλοίο Azzurra, το οποίο ναυλώθηκε από το ιταλικό δημόσιο, για να μπορούν να μεταφέρονται σε αυτό και να μένουν απομονωμένοι, σε καραντίνα δυο εβδομάδων, οι μετανάστες που φθάνουν στις ακτές της Κάτω Ιταλίας. Το Azzurra αντικαθιστά το πλοίο Moby Zazà, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί, επί εξήντα ημέρες, για τον ίδιο σκοπό.

Πηγή: ΑΠΕ