ΔΙΕΘΝΗ

Κορωνοϊός – Αίγυπτος: Υποχρεωτικά τεστ από τις 15 Αυγούστου για όσους φτάνουν στα αεροδρόμια της χώρας - Ποιοι εξαιρούνται

Δημοσίευση 8 Αυγούστου 2020, 23:00 / Ανανεώθηκε 8 Αυγούστου 2020, 14:28
Κορωνοϊός – Αίγυπτος: Υποχρεωτικά τεστ από τις 15 Αυγούστου για όσους φτάνουν στα αεροδρόμια της χώρας - Ποιοι εξαιρούνται
Photo: ΑΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Τα τεστ θα πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί το πολύ 72 ώρες πριν τη μετάβαση στη χώρα.

Αρνητικά τεστ κορωνοϊού PCR θα απαιτεί η Αίγυπτος από όλους όσους εισέρχονται στα αεροδρόμιά της, από τις 15 Αυγούστου, ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας.

Εξαίρεση στο νέο αυτό μέτρο περιορισμού της παγκόσμιας πανδημίας, θα αποτελούν μόνον οι Αιγύπτιοι πολίτες και όσοι ξένοι τουρίστες κατευθύνονται απευθείας (χωρίς να παραμείνουν καθόλου στο Κάιρο) στις τουριστικές περιοχές του Σαρμ Ελ Σέιχ, της Χουργκάντα στην Ερυθρά Θάλασσα και στη μεσογειακή Μάρσα Ματρούχ στις βόρειες αιγυπτιακές ακτές.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, αν και αναμένονται διευκρινίσεις από αύριο, από το μέτρο αυτό δεν εξαιρούνται ούτε και οι έχοντες διπλωματική ή υπηρεσιακή ιδιότητα, ή και όσοι έχουν άδεια μόνιμης παραμονής στη χώρα.

Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ ο συνολικός αριθμός των θυμάτων από επιπλοκές του κορωνοϊού στη χώρα έφτασε τα 4.971 άτομα, και τα κρούσματα τα 95.147 άτομα. Μέχρι τώρα, 50.553 ασθενείς παρουσιάζονται πλέον αρνητικοί στον COVID-19.