ΔΙΕΘΝΗ

Εκρήξεις στη Βηρυτό: Νέα ντοκουμέντα από τη φονική τραγωδία – Τα τρομακτικά βίντεο και ο δορυφορικός χάρτης

Δημοσίευση 9 Αυγούστου 2020, 07:00 / Ανανεώθηκε 9 Αυγούστου 2020, 08:24
Εκρήξεις στη Βηρυτό: Νέα ντοκουμέντα από τη φονική τραγωδία – Τα τρομακτικά βίντεο και ο δορυφορικός χάρτης
Facebook Twitter Whatsapp

Το μέγεθος της καταστροφής από την έκρηξη στη Βηρυτό κατέγραψε φωτογραφία που δημοσιεύτηκε από την Εθνική Υπηρεσία Αεροναυπηγικής και Διαστήματος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν το χωράει ανθρώπινος νους αυτό που συνέβη την περασμένη Τρίτη στη Βηρυτό, όταν το μεσημέρι δύο απανωτές εκρήξεις ισοπέδωσαν το λιμάνι και τη μισή πόλη και στοίχισαν τις ζωές τουλάχιστον 154 ανθρώπων.

Το μέγεθος της καταστροφής από την έκρηξη στη Βηρυτό κατέγραψε φωτογραφία που δημοσιεύτηκε από την Εθνική Υπηρεσία Αεροναυπηγικής και Διαστήματος. Η NASA συλλέγοντας υλικό από δορυφορικά δεδομένα, δείχνει από ψηλά την έκταση της καταστροφής.

Οι σκούρες κόκκινες κουκκίδες αντιπροσωπεύουν την πιο σοβαρή ζημιά που υπέστη η περιοχή, με πορτοκαλί χρώμα απεικονίζουν τη μέτρια ζημιά, με κίτρινο χρώμα τις ελαφρώς λιγότερες ζημιές. Κάθε έγχρωμη κουκκίδα αντιπροσωπεύει μια περιοχή 30 μέτρων.

Την ίδια στιγμή, τα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο από την τραγική στιγμή συγκλονίζουν, όπως αυτό που τραβήχτηκε μια ανάσα από το λιμάνι.

Ο άνθρωπος φαίνεται να τραβάει βίντεο τη φωτιά που φαινόταν στο σημείο, μέχρι που σημειώθηκε η δεύτερη έκρηξη, με το ωστικό κύμα να τον τραβάει πίσω και αντικείμενα να πέφτουν πάνω του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω των εκρήξεων περί τους 300.000 πολίτες του Λιβάνου έμειναν άστεγοι, ενώ οι ζημιές που σημειώθηκαν ανέρχονται σε πολλά δισεκατομμύρια δολάρια.

Ακόμη ένα βίντεο βίντεο δείχνει ένα γάμο σε μια εκκλησία στο Ain El Remmaneh, κοντά στη Βηρυτό, τη στιγμή που οι εκρήξεις έπληξαν την περιοχή του λιμανιού της πρωτεύουσας.

Στα συγκλονιστικά πλάνα του βίντεο διακρίνονται οι καλεσμένοι του γάμου όταν γίνονται αισθητά τα ωστικά κύματα μέσα στην εκκλησία, προκαλώντας πανικό στους παρευρισκομένους, μεταξύ των οποίων η νύφη Rita Assaf και ο γαμπρός Tony Abou Rachid. Ο ναός δίνει την εντύπωση ότι γκρεμίζεται. 

Μια άλλη γυναίκα και ένας άντρας φαίνεται να σταυροκοπιούνται πριν το δεύτερο κύμα έκρηξης τους κάνει να τρέξουν πανικόβλητοι έξω από την εκκλησία.