ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκική προπαγάνδα: Φωτογραφίες του Oruc Reis συνοδεία πολεμικών σκαφών

Δημοσίευση 10 Αυγούστου 2020, 21:00 / Ανανεώθηκε 10 Αυγούστου 2020, 21:51
Τουρκική προπαγάνδα: Φωτογραφίες του Oruc Reis συνοδεία πολεμικών σκαφών
Facebook Twitter Whatsapp

Στο «κόκκινο» η προπαγανδιστική μηχανή της Άγκυρας. Στη δημοσιότητα φωτογραφίες του Oruc Reis συνοδευόμενου από τουρκικά πολεμικά πλοία. Δεν διευκρινίζεται το πού και το πότε τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες.

Στο «κόκκινο» δουλεύει η τουρκική προπαγανδιστική μηχανή, στο πλαίσιο των προκλήσεων της Άγκυρας με τις κινήσεις του Oruc Reis. Σε αυτό το πλαίσιο, το βράδυ της Δευτέρας, το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανήρτησε στο Twitter, φωτογραφίες του Oruc Reis να συνοδεύεται από τουρκικά πολεμικά πλοία.

Βέβαια δεν διευκρινίζεται το πού και το πότε ελήφθησαν οι εν λόγω φωτογραφίες. Στις αναρτήσεις υποστηρίζεται ότι τα τουρκικά πολεμικά πλοία «παρέχουν προστασία» στο τουρκικό σκάφος καθώς και ότι «οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις λαμβάνουν μέτρα προκειμένου να προστατεύσουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο». Το Oruc Reis συνοδεύεται από επτά τουρκικές φρεγάτες οι οποίες έχουν απλωθεί σε κοντινή απόσταση γύρω του, δημιουργώντας έναν προστατευτικό κλοιό.

Εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας το Oruc Reis

Υπενθυμίζεται ότι το τουρκικό ερευνητικό βρέθηκε εδώ και κάποιες ώρες εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, έχει απλώσει καλώδια, αλλά σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Άμυνας που επικαλείται το ΣΚΑΪ, δεν πραγματοποιεί έρευνες.

Οι ελληνικές φρεγάτες του εκπέμπουν μήνυμα που λέει ότι βρίσκεται παρανόμως σε ελληνική υφαλοκρηπίδα και το καλούν να αποχωρήσει. Το Πολεμικό Ναυτικό παρακολουθεί στενά το ερευνητικό σκάφος, αναφέρουν οι πηγές του Πενταγώνου. 

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο Alpha, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας τουρκικά ελικόπτερα πετούσαν πάνω από την περιοχή που βρίσκεται το Oruc Reis.