ΔΙΕΘΝΗ

Νέα τουρκική προπαγάνδα με βίντεο: «Είμαστε αποφασισμένοι να προστατέψουμε τη Γαλάζια μας Πατρίδα»

Δημοσίευση 11 Αυγούστου 2020, 20:00 / Ανανεώθηκε 11 Αυγούστου 2020, 20:17
Νέα τουρκική προπαγάνδα με βίντεο: «Είμαστε αποφασισμένοι να προστατέψουμε τη Γαλάζια μας Πατρίδα»
Facebook Twitter Whatsapp

Tο βράδυ της Τρίτης το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, έδωσε μέσω Twitter στη δημοσιότητα βίντεο με το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis να συνοδεύεται από τουρκικά πλοία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στο «κόκκινο» δουλεύει η τουρκική προπαγανδιστική μηχανή, στο πλαίσιο των προκλήσεων της Άγκυρας με τις κινήσεις του Oruc Reis. Έτσι, το βράδυ της Τρίτης το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, έδωσε μέσω Twitter στη δημοσιότητα βίντεο με το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis να  συνοδεύεται από τουρκικά πλοία.

Το βίντεο συνοδεύεται από την εξής λεζάντα: «Εμπνευσμένοι από την ένδοξη ιστορία μας, την αγάπη και την εμπιστοσύνη του έθνους μας, είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί να προστατέψουμε όλων των ειδών τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Γαλάζιας μας Πατρίδας μέχρι τέλους».

Υπενθυμίζεται ότι, το βράδυ της Δευτέρας, το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανήρτησε στο Twitter, φωτογραφίες του Oruc Reis να συνοδεύεται από τουρκικά πολεμικά πλοία.

Βέβαια δεν διευκρινίζεται το πού και το πότε ελήφθησαν οι εν λόγω φωτογραφίες. Στις αναρτήσεις υποστηρίζεται ότι τα τουρκικά πολεμικά πλοία «παρέχουν προστασία» στο τουρκικό σκάφος καθώς και ότι «οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις λαμβάνουν μέτρα προκειμένου να προστατεύσουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο». Το Oruc Reis συνοδεύεται από επτά τουρκικές φρεγάτες οι οποίες έχουν απλωθεί σε κοντινή απόσταση γύρω του, δημιουργώντας έναν προστατευτικό κλοιό.