ΔΙΕΘΝΗ

Το... τερμάτισε ο Ερντογάν: Νέο προπαγανδιστικό βίντεο με Οθωμανούς καβαλάρηδες και Oruc Reis

Δημοσίευση 26 Αυγούστου 2020, 20:00 / Ανανεώθηκε 26 Αυγούστου 2020, 20:17
Το... τερμάτισε ο Ερντογάν: Νέο προπαγανδιστικό βίντεο με Οθωμανούς καβαλάρηδες και Oruc Reis
Facebook Twitter Whatsapp

Στο βίντεο φαίνονται Οθωμανοί καβαλάρηδες με τόξα μαζί με Τούρκους κομάντος και ο ευσεβής πόθος του Ερντογάν για εξόρυξη φυσικού αερίου. Δεύτερο προπαγανδιστικό βίντεο μέσα σε 24 ώρες.

Δεύτερο προπαγανδιστικό βίντεο μέσα σε 24 ώρες δίνει στη δημοσιότητα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αυτή τη φορά ταυτίζει τον εαυτό του με τον Σουλτάνο, Αλπ Αρσλάν, το νικητή των Βυζαντινών στη μάχη του Ματζικέρτ.

«Τιμώ με την ευγνωμοσύνη τον σουλτάνο Αλπ Αρσλάν και όλους τους ήρωες μας σε αυτόν τον αγώνα», ακούγεται να λέει ο Ερντογάν στο νέο βίντεο.

Στο βίντεο φαίνονται Οθωμανοί καβαλάρηδες με τόξα μαζί με Τούρκους κομάντος και ο ευσεβής πόθος του Ερντογάν για εξόρυξη φυσικού αερίου.

Ο σκηνοθέτης της τουρκικής προπαγάνδας έδωσα μάλιστα ρόλο guest star στο ερευνητικό πλοίο Oruc Reis που βρίσκεται δίπλα στο γεωτρύπανο Φατίχ.

Ερντογάν: Αφήστε τις ψευτομαγκιές στο Αιγαίο

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις από τον Ταγίπ Ερντογάν που για πρώτη φορά απειλεί ανοιχτά με πόλεμο την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ, Μανώλη Κωστίδη, ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας σε οργισμένο ύφος στην 949η επέτειο της μάχης του Μαντζικέρτ, για πρώτη φορά απείλησε ακόμη και με στρατιωτική επέμβαση, κάνοντας λόγο για «ψευτομαγκιές στο Αιγαίο»: «Αυτoί που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν σε άθλια κατάσταση την Ανατολία τώρα κάνουν ψευτομαγκιές στο Αιγαίο, είναι σαν την ψυχολογία να σφυρίζουν μέσα στο νεκροταφείο. Ο φόβος δεν ωφελεί στον θάνατο. Η Τουρκία στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μαύρη Θάλασσα θα πάρει αυτό που δικαιούται. Όπως δεν έχουμε βλέψεις στα δικαιώματα και στην κυριαρχία και τα συμφέροντα κανενός έτσι δεν θα υποχωρήσουμε από τα δικά μας. Γι' αυτό είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε οτιδήποτε πολιτικό, οικονομικό και στρατιωτικό. Τους καλούμε να συμμαζευτούν να αποφύγουν ενέργειες που θα τους οδηγήσουν σε καταστροφή».

Φωτογραφίζοντας την Ελλάδα, έστειλε οργισμένο μήνυμα: «Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που πρέπει να δοκιμαστεί η υπομονή, η δυνατότητα και η αποφασιστικότητά της. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Αν λέμε πως το κάνουμε, σημαίνει πως το κάνουμε και πληρώνουμε και το τίμημα. Αν υπάρχει κανείς που θέλει να μας αντιμετωπίσει και να πληρώσει τίμημα, ας έρθει. Αν δεν υπάρχει, ας φύγουν από μπροστά μας να κάνουμε τη δική μας δουλειά».