ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλικά Rafale για την Ελλάδα: Η πρώτη αντίδραση του Παρισιού για τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη

Δημοσίευση 13 Σεπτεμβρίου 2020, 10:00 / Ανανεώθηκε 13 Σεπτεμβρίου 2020, 10:04
Γαλλικά Rafale για την Ελλάδα: Η πρώτη αντίδραση του Παρισιού για τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη
Facebook Twitter Whatsapp

Για εξαιρετικά νέα κάνει λόγο η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας παίρνοντας για πρώτη φορά – μετά τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη – θέση για την προμήθεια γαλλικών Rafale στην Πολεμική Αεροπορία.

Η πρώτη αντίδραση του Παρισιού, μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού για αγορά από την Ελλάδα οκτώ αεροσκαφών Rafale, καταγράφηκε μέσω ανάρτησης της Γαλλίδας υπουργού Άμυνας.

Λίγες ώρες μετά τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Φλοράνς Παρλύ με ανάρτησή της σημειώνει ότι πρόκειται για εξαιρετικά νέα.

«Η Ελλάδα ανακοίνωσε την επιθυμία της να αποκτήσει 18 Rafale. Αυτά είναι εξαιρετικά νέα για τη γαλλική αεροναυπηγική βιομηχανία και μία πρωτιά: μια ευρωπαϊκή χώρα θέλει να αποκτήσει μαχητικά αεροσκάφη Rafale. Το αποτέλεσμα μιας πολιτικής εξαγωγών που ακολουθώ με συνέπεια από το 2017», έγραψε στο twitter.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε το Σάββατο από τη Θεσσαλονίκη την αγορά 18 αεροσκαφών Rafale, τεσσάρων υποβρυχίων και άλλων οπλικών συστημάτων, σε μία πρόθεση της κυβέρνηση για σημαντική ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων.