ΔΙΕΘΝΗ

Λήξη συναγερμού στο Παρίσι – Αίρεται ο αποκλεισμός του Πύργου του Άιφελ – Δεν βρέθηκαν εκρηκτικά

Δημοσίευση 23 Σεπτεμβρίου 2020, 13:00 / Ανανεώθηκε 23 Σεπτεμβρίου 2020, 15:50
Λήξη συναγερμού στο Παρίσι – Αίρεται ο αποκλεισμός του Πύργου του Άιφελ – Δεν βρέθηκαν εκρηκτικά
Facebook Twitter Whatsapp

Έπειτα από ενδελεχείς έρευνες, οι αστυνομικοί δεν εντόπισαν κάτι ύποπτο στο μνημείο και τους γύρω δρόμους με αποτέλεσμα να αρχίσουν σταδιακά να αίρουν τον αποκλεισμό της περιοχής.

Συναγερμός σήμανε στις αστυνομικές αρχές του Παρισιού όταν άνδρας στην περιοχή του Πύργου του Άιφελ, φέρεται να φώναξε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» και να απείλησε να ενεργοποιήσει εκρηκτικά τα οποία έχει μαζί του.  

Η περιοχή εκκενώθηκε  πλήρως και οι αρχές έψαχναν για εκρηκτικό μηχανισμό. Λίγη ώρα πριν ο τηλεοπτικός σταθμός BFMTV ανέφερε ότι η αστυνομία έλαβε μια κλήση από άγνωστο για την τοποθέτηση βόμβας. Ο Γάλλος δημοσιογράφος Barthelemy Bolo έγραψε στο Twitter: «Η περίμετρος του Πύργου του Άιφελ νέκρωσε, η αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη. Ένας άντρας απειλεί να ανατινάξει την περιοχή».

Την ίδια στιγμή, το Γραφείο Τύπου του Πύργου του Άιφελ επιβεβαίωσε την πληροφορία για την εκκένωσή του, χωρίς να αναφέρει τον λόγο. 

Έπειτα από ενδελεχείς έρευνες, οι αστυνομικοί δεν εντόπισαν κάτι ύποπτο στο μνημείο και τους γύρω δρόμους με αποτέλεσμα να αρχίσουν σταδιακά να αίρουν τον αποκλεισμό της περιοχής, σύμφωνα με το Associated Press.