ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση με ματσέτα στο Παρίσι – Συγκλονιστική μαρτυρία: «Είδα τον συνάδελφο μου αιμόφυρτο να καταδιώκεται»

Δημοσίευση 25 Σεπτεμβρίου 2020, 16:00 / Ανανεώθηκε 25 Σεπτεμβρίου 2020, 16:01
Επίθεση με ματσέτα στο Παρίσι – Συγκλονιστική μαρτυρία: «Είδα τον συνάδελφο μου αιμόφυρτο να καταδιώκεται»
Facebook Twitter Whatsapp

Την έρευνα για την επίθεση ανέλαβε η αντιτρομοκρατική εισαγγελία. Οι δύο τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, αλλά δεν απειλείται η ζωή τους, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται το Παρίσι έπειτα από την επίθεση με ματσέτα κοντά στα παλαιά γραφεία του Charlie Hebdo που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερα άτομα. Ένας ύποπτος έχει συλληφθεί, ενώ όπως μετέδωσε το ραδιοφωνικό δίκτυο France Info η αστυνομία έχει προχωρήσει και σε δεύτερη σύλληψη.

Την έρευνα για την επίθεση ανέλαβε η αντιτρομοκρατική εισαγγελία. Οι δύο τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, αλλά δεν απειλείται η ζωή τους, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Ο ένας ύποπτος συνελήφθη κοντά στην πλατεία της Βαστίλης, κοντά στον τόπο της επίθεσης.

Υπάλληλος της Premières Lignes, πρακτορείου Τύπου και εταιρείας παραγωγής, διηγήθηκε ότι δύο συνάδελφοί της βρίσκονταν στον δρόμο κάτω από τα γραφεία της εταιρείας και κάπνιζαν, όταν άκουσε ουρλιαχτά.

Πλησίασε στο παράθυρο και είδε τον έναν από τους συναδέλφους της, μέσα στο αίμα, να καταδιώκεται από έναν άνδρα που κρατούσε ματσέτα. Τα γραφεία της εταιρείας βρίσκονται στον δρόμο όπου βρίσκονταν τα γραφεία του Charlie Hebdo.

Την ίδια ώρα οι δημοτικές αρχές του Παρισιού ανακοίνωσαν ότι δόθηκε εντολή «χιλιάδες μαθητές» να παραμείνουν στα σχολεία τους για λόγους ασφαλείας σε πολλές συνοικίες στο κέντρο του Παρισιού, μετά την επίθεση αυτή με μαχαίρι.

Πέντε σχολεία του διαμερίσματος στο οποίο έγινε η επίθεση και όλα τα σχολεία των γειτονικών διαμερισμάτων έκλεισαν τις πύλες τους. «Αυτό περιλαμβάνει χιλιάδες μαθητές, από τον βρεφονηπιακό σταθμό ως το λύκειο. Για ασφάλεια. Πρόκειται να κλείσουμε τις δημοτικές εγκαταστάσεις και τα γυμναστήρια», διευκρίνισε ο δήμαρχος των συνοικιών του κέντρου του Παρισιού Αριέλ Βέιλ.

Το μετρό του Παρισιού έκλεισε τους σταθμούς στην περιοχή.

Αστυνομική πηγή δήλωσε ότι βρέθηκε μία ματσέτα στο σημείο της επίθεσης. Άλλες αστυνομικές πηγές δήλωσαν ότι βρέθηκε εκεί ένας μπαλτάς