ΔΙΕΘΝΗ

Αποκαλύψεις για τον Εσκομπάρ: Ο ανιψιός του βρήκε 18 εκατ. δολάρια κρυμμένα σε τοίχο

Δημοσίευση 25 Σεπτεμβρίου 2020, 17:00 / Ανανεώθηκε 28 Σεπτεμβρίου 2020, 14:08
Αποκαλύψεις για τον Εσκομπάρ: Ο ανιψιός του βρήκε 18 εκατ. δολάρια κρυμμένα σε τοίχο
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Νικολάς Εσκομπάρ είπε στα κολομβιανά ΜΜΕ ότι ένα «όραμα» του υπέδειξε που να ψάξει για χρήματα στο διαμέρισμα που ζει στην πολύ Μεντεγίν. Είπε επίσης ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που βρήκε χρήματα σε μέρη όπου ο θείος του χρησιμοποιούσε ώστε να αποφεύγει τη σύλληψη.

Ο ανιψιός του Κολομβιανού εγκληματία και διαβόητου βαρόνου ναρκωτικών Πάμπλο Εσκομπάρ, υποστήριξε ότι βρήκε μία πλαστική σακούλα με 18 εκατομμύρια δολάρια, κρυμμένη σε τοίχο σε ένα από τα σπίτια του θείου του. Πάμπλο

Ο Νικολάς Εσκομπάρ είπε στα κολομβιανά ΜΜΕ ότι ένα «όραμα» του υπέδειξε που να ψάξει για χρήματα στο διαμέρισμα που ζει στην πολύ Μεντεγίν. Είπε επίσης ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που βρήκε χρήματα σε μέρη όπου ο θείος του χρησιμοποιούσε ώστε να αποφεύγει τη σύλληψη, καθώς ο Εσκομπάρ, που σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών το 1993, φέρεται να έκρυβε εκατομμύρια.

Σύμφωνα με το BBC, οι φήμες για την κρυφή περιουσία του Εσκομπάρ κυκλοφόρησαν στην πόλη Μεντεγίν από το θάνατό του, και ενώ είχε περάσει δεκαετίες διαμάχης εναντίον του κράτους της Κολομβίας για να αποτρέψει την έκδοσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Νικολάς Εσκομπάρ είπε στο κολομβιανό τηλεοπτικό κανάλι Red+ Noticias ότι είχε επίσης βρει μια γραφομηχανή, δορυφορικά τηλέφωνα, χρυσό στυλό, μια κάμερα και ένα φιλμ.

«Κάθε φορά που καθόμουν στην τραπεζαρία και κοίταζα προς το χώρο στάθμευσης, έβλεπα έναν άνδρα να μπαίνει στον χώρο και να εξαφανίζεται», είπε. «Η μυρωδιά [μέσα] ήταν απίστευτη. Μια μυρωδιά 100 φορές χειρότερη από κάτι που είχε πεθάνει», συνέχισε.

Μερικά από τα χαρτονομίσματα είχαν αποσυντεθεί και δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν, δήλωσε ο Νικολάς Εσκομπάρ ο οποίος ζει στο διαμέρισμα τα τελευταία πέντε χρόνια. Στη συνέντευξη, είπε ότι συνόδευε τον θείο του πολλές φορές και ότι κάποτε είχε απαχθεί από άτομα που έψαχναν που βρίσκεται ο Εσκομπάρ: «Με βασάνισαν για επτά ώρες. Δύο από τους εργαζομένους μου δέχτηκαν επίθεση με αλυσοπρίονο».