ΔΙΕΘΝΗ

Οι Τούρκοι κάνουν πράξη τις απειλές στα Κατεχόμενα: Ετοιμάζουν... φιέστα στο Βαρώσι - Φωτογραφίες από τις εργασίες

Δημοσίευση 8 Οκτωβρίου 2020, 11:00 / Ανανεώθηκε 8 Οκτωβρίου 2020, 12:44
Οι Τούρκοι κάνουν πράξη τις απειλές στα Κατεχόμενα: Ετοιμάζουν... φιέστα στο Βαρώσι - Φωτογραφίες από τις εργασίες
Facebook Twitter Whatsapp

Ερντογάν και Τατάρ  προχωρούν στο άνοιγμα του παραλιακού μετώπου της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων και στην επέκτασή του κατά 1.5 χιλιόμετρο προς την πλευρά της Αμμοχώστου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μια μαύρη σελίδα ετοιμάζεται να γραφτεί σήμερα στα Κατεχόμενα, με τη φιέστα της ντροπής που ετοιμάζει στα Βαρώσια ο «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, με τις ευλογίες του Ταγίπ Ερντογάν. Οι δυό τους συμφώνησαν να προχωρήσουν στο άνοιγμα του παραλιακού μετώπου της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων και στην επέκτασή του κατά 1.5 χιλιόμετρο προς την πλευρά της Αμμοχώστου.

Αρχικά, η φιέστα είχε προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί, ωστόσο, σύμφωνα με το sigmalive, μετατέθηκε για τις 16:00. Ωστόσο, κάποια μέσα μεταδίδουν ότι ο αρχικός προγραμματισμός δεν άλλαξε. Στις 4 το απόγευμα, σύμφωνα με το philenews, την περιοχή θα επισκεφτεί και ο Ερσίν Τατάρ, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε μέσω Twitter, όπου έγραψε πως «αποκαθιστούμε το κλειστό Βαρώσι για την ανθρωπότητα, την Κύπρο και τον κόσμο. Περπατούμε όλοι μαζί από το ανοικτό Βαρώσι προς ένα νέο μέλλον», παραφράζοντας ένα από τα προεκλογικά του συνθήματα που είναι το #προςένανέομέλλον.

Με τη σειρά του ο Τούρκος Αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι, επεσήμανε πως η περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων, που βρίσκεται εντός του παράνομου καθεστώτος και έκλεισε πριν από 46 χρόνια στην εγκατάσταση και κατοίκηση θα ανοίξει, όπως ισχυρίστηκε, «βάσει του δικαίου».

Στην ανάρτηση που έκανε από τον λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Οκτάι σημείωσε ότι «Ανοίγουμε το όμορφο Βαρώσι, το οποίο πονούσε την καρδιά μας παραμένοντας αδρανή για αρκετό καιρό, με τρόπο που θα συνάδει στη δικαιοσύνη και το δίκαιο».

Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος σημείωσε πως εργάζονται μέρα και νύχτα για τους Τουρκοκυπρίους και ανέφερε ότι «είπαμε πως δεν θα αφήσουμε την "ΤΔΒΚ" ούτε μια μέρα χωρίς νερό. Άρχισε να ρέει ξανά το "νερό ζωής" προς την "ΤΔΒΚ". Καλορίζικο».

Όπως μεταδίδεται από τα Κατεχόμενα, η σιδερένια συρόμενη πύλη στον δρόμο απέναντι από το δημοτικό στάδιο της Αμμοχώστου, θα ανοίξει για το κοινό στις 11. Η ιστοσελίδα του «Μπαϊράκ» αναφέρει ότι θα γίνει στις 16.00, όμως τότε είναι η ώρα που ο κ. Τατάρ θα επισκεφθεί την περιοχή.

Η ιστοσελίδα του Μπαϊράκ δημοσιεύει και φωτογραφίες από την περιοχή, τις εργασίες καθαριότητες και τον δρόμο που θα χρησιμοποιηθεί για την πρόσβαση στην παραλία του Βαρωσίου.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί οποιεσδήποτε απαγορεύσεις ή περιορισμοί όσον αφορά τα άτομα που θα μπορούν να πάνε στο παραλιακό μέτωπο, ούτε υπάρχει ενημέρωση για το κουβούκλιο που έχει τοποθετηθεί στο σημείο διέλευσης ή ελέγχου, όπως αναφέρεται στον τ/κ Τύπο. Μόνο η "Χαβαντίς" σήμερα αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της ότι θα εφαρμοστεί παρόμοιο καθεστώς με εκείνο στην παραλία του Αγίου Μέμνωνα, που είχε ανοίξει πριν τρια χρόνια και «ο κόσμος θα μπαίνει από πύλη του στρατού».

Πηγή: Philenews, Sigmalive, ΚΥΠΕ