ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανικός Τύπος: Επιτέλους, παντού γρήγορα τεστ κορωνοϊού

Δημοσίευση 9 Οκτωβρίου 2020, 09:00 / Ανανεώθηκε 9 Οκτωβρίου 2020, 09:14
Γερμανικός Τύπος: Επιτέλους, παντού γρήγορα τεστ κορωνοϊού
Photo: ΑΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και πάλι στη Γερμανία και τη λήψη νέων μέτρων σχολιάζει ο γερμανικός Τύπος.

Βασικό θέμα στα σχόλια του γερμανικού Τύπου αποτελεί η ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Γερμανία και ο γενικότερος προβληματισμός για τη λήψη νέων περιοριστικών μέτρων

Η Berliner Zeitung σχολιάζει: «Αντί να υπερφορτώνονται τα μικροβιολογικά εργαστήρια και να οδηγούνται οι υγειονομικές αρχές σε νευρικό κλονισμό, πρέπει να εισαχθούν επιτέλους παντού γρήγορα τεστ κορωνοϊού- όχι μόνο σε νοσοκομεία και γηροκομεία, αλλά όπου υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος εξάπλωσης του ιού, όπως σε σχολεία και ορισμένες εταιρείες. Οι λεγόμενες δοκιμές αντιγόνων είναι ήδη διαθέσιμες ως απλά στοματικά διαλύματα, όπως αυτές που αναπτύχθηκαν στο Μάνχαϊμ. Με αυτά τα τεστ, άτομα που έχουν μολυνθεί, μπορούν να αναγνωριστούν αξιόπιστα τη στιγμή μάλιστα που η νόσος είναι ιδιαίτερα μεταδοτική. Αυτό είναι όλο, αν θέλουμε να τεθεί υπό έλεγχο η εξάπλωση του ιού – φυσικά σε συνδυασμό με άλλα μέτρα, όπως η καραντίνα. Οι ανακοινώσεις που προκαλούν ανησυχία, η απομόνωση ή οι απαγορεύσεις φιλοξενίας δεν βοηθούν κανέναν».

Τις συνέπειες της επιβολής νέων περιορισμών για την οικονομία και την επιχειρηματικότητα ενόψει δεύτερου κύματος πανδημίας σχολιάζει η οικονομική επιθεώρηση Handelsblatt, η οποία παρατηρεί: «Σε κάθε περίπτωση, για την περαιτέρω οικονομική ανάκαμψη, είναι απαραίτητο τα επαγγελματικά ταξίδια να παραμείνουν δυνατά. Η άμεση επαφή με ανθρώπους είναι σημαντική σε βασικούς βιομηχανικούς τομείς προκειμένου να συμφωνηθούν παραγγελίες, να στηθούν μηχανικές εγκαταστάσεις σε πελάτες, να συντηρηθούν και να πωληθούν μηχανήματα. Το ζητούμενο είναι να αποφευχθούν οι μολύνσεις με κορωνοϊό, εκεί όπου εμφανίζονται συχνότερα – και όχι να απαγορευθούν οι μετακινήσεις, ειδικά εντός Γερμανίας».

Πηγή: DW

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr