ΔΙΕΘΝΗ

Πιστόριους: Αγνώριστος μέσα στη φυλακή – Ζητά συγχώρεση από την οικογένεια της Στίνκαμπ

Δημοσίευση 12 Οκτωβρίου 2020, 22:00 / Ανανεώθηκε 12 Οκτωβρίου 2020, 22:38
Πιστόριους: Αγνώριστος μέσα στη φυλακή – Ζητά συγχώρεση από την οικογένεια της Στίνκαμπ
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Πιστόριους έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια και 5 μήνες φυλάκισης για το γεγονός ότι δολοφόνησε την σύντροφό του πυροβολώντας την μέσα από την πόρτα του μπάνιου, καθώς, σύμφωνα με ισχυρισμούς του ίδιου και των δικηγόρων του, νόμιζε ότι επρόκειτο για διαρρήκτη.

Μέσα από τη φυλακή, ο πρώην αθλητής των Παραολυμπιακών, Όσκαρ Πιστόριους, ζητά συγχώρεση από την οικογένεια της πρώην συντρόφου του, Ρίβα Στίνκαμπ, την οποία πυροβόλησε και σκότωσε το 2013.

Ο Πιστόριους έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια και 5 μήνες φυλάκισης για το γεγονός ότι δολοφόνησε την σύντροφό του πυροβολώντας την μέσα από την πόρτα του μπάνιου, καθώς, σύμφωνα με ισχυρισμούς του ίδιου και των δικηγόρων του, νόμιζε ότι επρόκειτο για διαρρήκτη.

Ο διευθυντής του λυκείου στο οποίο υπήρξε μαθητής ο Πιστόριους τον έχει επισκεφθεί στη φυλακή 4 φορές και μίλησε στο έντυπο «The Sun» για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο πρώην δρομέας.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του 76χρονου εκπαιδευτικού, ο Πιστόριους έχει πάψει να ασκείται με οποιονδήποτε τρόπο, έχει αφήσει μούσι και καπνίζει μανιωδώς, ενώ τελευταία έχει στρέψει το ενδιαφέρον του στην θρησκεία.

«Αυτό που θέλει πραγματικά είναι η συγχώρεση. Εγώ του είπα ότι εάν είχε σκοτώσει την δική μου κόρη, αμφιβάλλω για το αν θα τον συγχωρούσα. Τον ενδιαφέρει πάντως η συγχώρεση περισσότερο από το να βγει με αναστολή. Στην πραγματικότητα, φοβάται να βγει γιατί ξέρει ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις».

Ο επισκέπτης ανέφερε ακόμα ότι ο Πιστόριους θέλει η απολογία του να φτάσει μέχρι τα αυτιά των γονέων της πρώην συντρόφου του.

«Μέχρι και σήμερα, επιμένει ότι επρόκειτο για ατύχημα. Μου φάνηκε πράγματι μετανοημένος. Ανέφερε μια μελέτη ενός ειδικού, η οποία λέει ότι όταν ξυπνάς αιφνιδιαστικά από βαθύ ύπνο και εισέρχεσαι σε μια κατάσταση φόβου, αντιδράς διαφορετικά απ’ ό,τι όταν έχεις πλήρη συνείδηση των πραγμάτων. Τον άκουσα, αλλά δεν τον πιστεύω».

Το 2018, η μητέρα της Ρίβα είχε δηλώσει ότι συγχωρεί τον Πιστόριους, αλλά εξακολουθεί να θέλει την τιμωρία του.

Πηγή: The Sun