ΔΙΕΘΝΗ

Αποκαλύψεις για τον Μπάιντεν: Εμπλέκουν το γιο του σε ιστορίες διαφθοράς με Ουκρανό αξιωματούχο

Δημοσίευση 14 Οκτωβρίου 2020, 21:00 / Ανανεώθηκε 14 Οκτωβρίου 2020, 21:05
Αποκαλύψεις για τον Μπάιντεν: Εμπλέκουν το γιο του σε ιστορίες διαφθοράς με Ουκρανό αξιωματούχο
Facebook Twitter Whatsapp

Μόλις τρεις εβδομάδες πριν τις αμερικανικές εκλογές, ο γιος του υποψήφιου προέδρου κατηγορείται για συναλλαγές με Ουκρανό αξιωματούχο στον τομέα της ενέργειας και ενδεχόμενη διαφθορά.

Εξηγήσεις μέσω Facebook για τον χειρισμό της υπόθεσης των μέιλ του γιου του υποψήφιου Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν, Χάρι, ζητά ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Josh Hawley. Μόλις τρεις εβδομάδες πριν τις αμερικανικές εκλογές, ο γιος του υποψήφιου προέδρου κατηγορείται για συναλλαγές με Ουκρανό αξιωματούχο στον τομέα της ενέργειας και ενδεχόμενη διαφθορά, καθώς και ότι συνομιλούσε με τον Ουκρανό αξιωματούχο, προγραμματίζοντας συνάντηση με τον πατέρα του Τζο Μπάιντεν, πριν από οκτώ μήνες.

Ο γερουσιαστής Josh Hawley ζήτησε από το Facebook να εξηγήσει την απόφασή του να επιβραδύνει την εξάπλωση των αναφορών της Post σχετικά με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το φορητό υπολογιστή του Hunter Biden, λέγοντας ότι ο γίγαντας των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης θα πρέπει «να περιμένει την επίσημη έρευνα», πριν πάρει θέση.

«Θέλω να μάθω για ποιους λόγους λογοκρίνετε ενεργά μια ειδησεογραφική αναφορά για ενδεχόμενη παράνομη διαφθορά από τον υποψήφιο του δημοκρατικού κόμματος», δήλωσε ο Hawley στο Twitter. «Εάν έχετε αποδείξεις, αυτό είναι "παραπληροφόρηση" και αποκαλύψτε το αμέσως», ανέφερε.

Το Facebook ανέφερε επίσης ότι η ιστορία της Post θα ήταν κατάλληλη για έλεγχο από τρίτους που εκτιμούν τα γεγονότα, μία τακτική που ακολουθεί γενικά σε αναρτήσεις που παραπέμπουν σε fake news.

Ο Hawley συμμετέχει στην επιτροπή εσωτερικής ασφάλειας και κυβερνητικών υποθέσεων της Γερουσίας, η οποία δήλωσε ότι ερευνά την κρυφή μνήμη των εγγράφων που ελήφθησαν από έναν φορητό υπολογιστή που πιστεύεται ότι είναι του Hunter Biden.

Το Facebook δεν απάντησε αμέσως στη δήλωση του Hawley.

Νωρίτερα, η εκστρατεία του προέδρου Τραμπ κατηγόρησε το Facebook ότι προσπαθούσε να αναδείξει τις εκλογές του 2020 υπέρ του Τζο Μπάιντεν.

«Το Facebook παρεμβαίνει ενεργά στις εκλογές», έγραψε η εκστρατεία. «Το Facebook ξοδεύει τις εκλογές για τον Joe Biden», πρόσθεσε.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr