ΔΙΕΘΝΗ

Εκλογές ΗΠΑ: Νικητής ο Μπάιντεν στο δεύτερο ντιμπέιτ - Τα λάθη που στοίχισαν στον Τραμπ

Δημοσίευση 23 Οκτωβρίου 2020, 09:00 / Ανανεώθηκε 23 Οκτωβρίου 2020, 09:39
Εκλογές ΗΠΑ: Νικητής ο Μπάιντεν στο δεύτερο ντιμπέιτ - Τα λάθη που στοίχισαν στον Τραμπ
Facebook Twitter Whatsapp

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών φαίνεται ότι κέρδισε και τον δεύτερο γύρο των debate. Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καλύτερη... δουλειά φαίνεται πώς έκανε ο Τζο Μπάιντεν στο δεύτερο και τελευταίο ντιμπέιτ για τις αμερικανικές εκλογές, σε σχέση με τον Ντόναλντ Τραμπ, όπως προκύπτει από τις πρώτες δημοσκοπήσεις που είδαν το «φως».

Ο Τζον Μπάιντεν ήρθε πρώτος στη δημοσκόπηση του YouDGov America, μερικές ημέρες πριν από τις εκλογές στις ΗΠΑ. Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών πήρε πάνω από το 50% των ψήφων στην ερώτηση για το ποιος χειρίστηκε καλύτερα τις ερωτήσεις στο δεύτερο debate.

Συγκεκριμένα ο Μπάιντεν συγκέντρωσε το 54% έναντι του 35% του Τραμπ.

Σε άλλο ερώτημα, σχετικά με τα αισθήματα που ένιωσαν οι τηλεθεατές μετά τη «μάχη», το 37% δήλωσαν αισιόδοξοι, ενώ το 33% «ενοχλημένοι».

Παράλληά, οι πολίτες εμφανίστηκαν στην πλειοψηφία τους χαρούμενοι με το γεγονός ότι η επιτροπή αποφάσισε να κλείνει τα μικρόφωνα στους ομιλητές, όταν δεν ήταν σειρά τους να τοποθετηθούν.

Τα συν και τα πλην του Τραμπ

Σε έξι ενότητες είχε χωριστεί το debate των δύο υποψηφίων, με τον Ντόναλντ Τραμπ να δείχνει «χαμένος» στη συζήτηση γύρω από το κλίμα, σύμφωνα με το 95% των ερωτηθέντων.

Το 89% ψήφισε πως «διαφωνεί κάθετα» με τις απόψεις του Αμερικανού προέδρου, ενώ την ίδια αρνητική εικόνα είχε ο κόσμος σχετικά με την Υγεία Omabacare.

Ο Τραμπ τόνισε ότι πρέπει να αλλάξει, ωστόσο δεν παρουσίασε κανένα σχέδιο για να συμβεί αυτό.

Αρνητικά ποσοστά έλαβε και για το θέμα της Παιδείας και την Ισότητας.

Σχετικά με τα θέματα της μετανάστευσης και της οικονομίας, ο Ντόναλντ Τραμπ δέχτηκε τη στήριξη. Συγκεκριμένα το 67% και το 62% αντίστοιχα ψήφισαν θετικά, έναντι του Μπάιντεν.

Παρόλα αυτά, στο ερώτημα για το ποιος θα χειριζόταν καλύτερα το μεταναστευτικό, ο Μπάιντεν κέρδισε την εμπιστοσύνη .

Στη δημοσκόπηση υπήρχε και η ερώτηση για το «ποιος έχει κάνει περισσότερα για τους αφροαμερικανούς», μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Αμπραχαμ Λίνκολν.

Ο Τραμπ μιλώντας για τον Λίνκολν είπε ότι «κανείς μετά από αυτόν δεν έχει κάνει τόσα πολλά για τους αφροαμερικανούς, όσα εγώ», ωστόσο η άποψη των ερωτηθέντων ήταν διαφορετική. Μόλις το 14% ψήφισε τον Τραμπ, ενώ το 59% ψήφισε τον Λίνκολν. Το 10% πάντως θεωρεί ότι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr