ΔΙΕΘΝΗ

Ρίχνει λάδι στη φωτιά ο Ακάρ: «Θα πεθάνουμε σαν ήρωες αλλά δεν θα παραχωρήσουμε τα δικαιώματά μας»

Δημοσίευση 24 Οκτωβρίου 2020, 18:00 / Ανανεώθηκε 24 Οκτωβρίου 2020, 18:16
Ρίχνει λάδι στη φωτιά ο Ακάρ: «Θα πεθάνουμε σαν ήρωες αλλά δεν θα παραχωρήσουμε τα δικαιώματά μας»
Facebook Twitter Whatsapp

Δεν κάνει πίσω η Τουρκία στην προκλητική ρητορική της, με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας να ξεκαθαρίζει ότι η χώρα του θα προστατεύσει τα δικαιώματά της στην Ανατολική Μεσόγειο με κάθε τρόπο.

Την προκλητική της ρητορική, την ώρα που το Oruc Reis πλέει ανατολικό της Ρόδου, ενώ βρέθηκε και μια ανάσα από το ελληνικό νησί, συνεχίζει η Τουρκία, αυτή τη φορά με τον Χουλουσί Ακάρα να δηλώνει ότι οι Τούρκοι προτιμούν να «πεθάνουν σαν ήρωες», παρά να κάνουν πίσω στα δικαιώματα και τα συμφέροντά τους.

«Θα πεθάνουμε ως ήρωες, θα γίνουμε βετεράνοι, αλλά το λάβαρό μας και τη σημαία μας δεν μας κάνουν να την υποστείλουμε, δεν θα παραχωρήσουμε ποτέ τα δικαιώματά μας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, από τον Καισάρεια.

«Είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί να προστατεύσουμε με κάθε τρόπο τα δικαιώματα, τα ενδιαφέροντα και τα συμφέροντά μας στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου και στο Αιγαίο», σημείωσε και συνέχισε: «Η τουρκική σημαία πλέον συμβολίζει την ασφάλεια και το λιμάνι σε πολλές περιοχές του κόσμου».

Παράλληλα, τόνισε: «Η Τουρκία κάθε μέρα που περνάει επεκτείνει το πεδίο δράσης της και το ενδιαφέρον της και θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους καταπιεσμένους στη Λιβύη, με τους οποίους έχουμε δεσμούς εδώ και 500 χρόνια, και σήμερα και αύριο. Ταυτόχρονα, θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στους ομογενείς μας στο Αζερμπαϊτζάν υπερασπιζόμενοι τις δίκαιες υποθέσεις τους όπως και σήμερα έτσι και αύριο και για πάντα. Δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδιάφοροι και αμέτοχοι στην κατοχική και βάρβαρη Αρμενία, που δολοφονεί τα αδέλφια μας. Η ένοχη για εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας Αρμενία, θα δώσει εξηγήσεις ενώπιον της ιστορία και του νόμου».