ΔΙΕΘΝΗ

Έβγαλαν τη μονταζιέρα για το «Καλλιστώ»: Τα τουρκικά ΜΜΕ «βύθισαν» το ναρκοθηρευτικό του Π.Ν.

Δημοσίευση 27 Οκτωβρίου 2020, 15:00 / Ανανεώθηκε 27 Οκτωβρίου 2020, 15:53
Έβγαλαν τη μονταζιέρα για το «Καλλιστώ»: Τα τουρκικά ΜΜΕ «βύθισαν» το ναρκοθηρευτικό του Π.Ν.
Facebook Twitter Whatsapp

Ενδεικτικό είναι ότι η φιλοκυβερνητική Yeni Safak έχει μεταξύ των πρώτων θεμάτων στην ιστοσελίδα της το ατύχημα υπό τον τίτλο «Η θλιβερή κατάσταση του ελληνικού ναυτικού: Το ναρκοθηρευτικό καταστράφηκε από ένα χτύπημα».

Το σημερινό ναυτικό ατύχημα που σημειώθηκε ανοιχτά του Πειραιά και είχε ως αποτέλεσμα να κοπεί στα δύο το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ» ειρωνεύονται στην Τουρκία, με τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας να προβάλλουν το ατύχημα. Οι Τούρκοι έβαλαν ξανά τη μονταζιέρα να δουλεύει χωρίς βάρδιες, «βύθισαν» το ελληνικό πλοίο και επιδόθηκαν σε μπαράζ fake news.

Ενδεικτικό είναι ότι η φιλοκυβερνητική Yeni Safak έχει μεταξύ των πρώτων θεμάτων στην ιστοσελίδα της το ατύχημα υπό τον τίτλο «Η θλιβερή κατάσταση του ελληνικού ναυτικού: Το ναρκοθηρευτικό καταστράφηκε από ένα χτύπημα». Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται λόγος για αδυναμία του Πολεμικού Ναυτικού η οποία, σύμφωνα με τη Yeni Safak, αποδεικνύεται από το ατύχημα. «Ο διαχωρισμός του πλοίου σε δύο μετά τη σύγκρουση αποκάλυψε την αδυναμία του ελληνικού ναυτικού» αναφέρει το δημοσίευμα.

«Ελληνικό πολεμικό πλοίο βυθίστηκε», είναι ο τίτλος της Millyet που αναφέρει μεταξύ άλλων στην ιστοσελίδα της: «Σύμφωνα με τις τελευταίες ειδήσεις το ελληνικό πολεμικό πλοίο «Καλλιστώ», που συγκρούστηκε με ένα φορτηγό πλοίο στον κόλπο του Σαρωνικού κοντά στην Αθήνα, βυθίστηκε στο Αιγαίο σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η φιλοκυβερνητική «Sabah». Σε άρθρο με τίτλο «Σοκ για την Ελλάδα», αναφέρει πως «τα ελληνικά κανάλια έδειξαν λεπτό προς λεπτό το συμβάν και όλοι περίμεναν τη βύθιση του πλοίου».