ΔΙΕΘΝΗ

Τραβάει το σχοινί με Μακρόν ο Ερντογάν: «Βάρβαρες, προκλητικές και γεμάτες μίσος οι πολιτικές του» - «Σιχαμερό το Charlie Hebdo»

Δημοσίευση 28 Οκτωβρίου 2020, 12:00 / Ανανεώθηκε 28 Οκτωβρίου 2020, 13:59
Τραβάει το σχοινί με Μακρόν ο Ερντογάν: «Βάρβαρες, προκλητικές και γεμάτες μίσος οι πολιτικές του» - «Σιχαμερό το Charlie Hebdo»
Facebook Twitter Whatsapp

Νέα επίθεση εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος στον Εμανουέλ Μακρόν, ενώ σε μία από τις γενικεύσεις του χαρακτήρισε ως «καρκίνο» την εχθρότητα προς το Ισλάμ, που εξαπλώνεται στην Ευρώπη. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τις ακραίες και απαράδεκτες ρητορικές απέναντι στον Γάλλο πρόεδρο συνεχίζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μετά τις δηλώσεις περί «ψυχιατρικού ελέγχου», κατηγόρησε τον Μακρόν για πολιτικές μίσους.

«Στην Ευρώπη δεν αξίζουν αυτές οι βάρβαρες, προκλητικές και γεμάτες μίσος πολιτικές του Μακρόν και όσων έχουν τις ίδιες απόψεις με αυτόν» είπε αρχικά ο πρόεδρος της Τουρκίας.

«Είναι θέμα τιμής για εμάς να σταθούμε απέναντι στις επιθέσεις κατά του Προφήτη» συμπλήρωσε και αναφέρθηκε «μια περίοδο στην οποία η εχθρότητα απέναντι στο Ισλάμ, τους Μουσουλμάνους και η έλλειψη σεβασμού στον Προφήτη εξαπλώνεται σαν τον καρκίνο ανάμεσα στους ηγέτες της Ευρώπης».

Πρόσθιεσε δε ότι οι χώρες της Δύσης που επιτίθενται στο Ισλάμ θέλουν «να αρχίσουν πάλι τις Σταυροφορίες» καθώς κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ της Τουρκίας και της Γαλλίας για τα σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ.

«Σιχαμένο» το Charlie Hebdo - «Δικαστικά και διπλωματικά μέτρα»

Σχετικά με το πρωτοσέλιδο του Charlie Hebdo, στο εξώφυλλο του οποίου ο Ερντογάν εμφανίζεται με εσώρουχα, καθισμένος νωχελικά στην πολυθρόνα του, να σηκώνει το φουστάνι μιας μουσουλμάνας, ο ίδιος είπε:«ούτε καν θα το δω», χαρακτηρίζοντας «σιχαμερά» τα σκίτσα του.

Η Τουρκία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα λάβει «δικαστικά και διπλωματικά» μέτρα μετά τη δημοσίευση από την γαλλική εβδομαδιαία σατιρική εφημερίδα.

«Θα γίνουν οι απαραίτητες δικαστικές και διπλωματικές ενέργειες κατά του εν λόγω σκίτσου», δηλώνει η διεύθυνση επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας σε ανακοίνωση που εξέδωσε στην γαλλική γλώσσα, σε ένα πλαίσιο αυξανόμενων εντάσεων ανάμεσα στην Άγκυρα και το Παρίσι.

«Η μάχη μας κατά αυτών των αγενών, με κακή πρόθεση και προσβλητικών βημάτων θα συνεχιστεί μέχρι τέλους με λογική, αλλά και αποφασιστικότητα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Λίγο μετά τη δήλωση αυτή, η εισαγγελία της Άγκυρας ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας κατά των επικεφαλής του Charlie Hebdo.

Η τουρκική προεδρία καταδίκασε σήμερα «με τον πλέον απερίφραστο τρόπο» το «άθλιο σκίτσο», το οποίο αντανακλά, σύμφωνα με την ίδια, μια «εχθρότητα κατά των Τούρκων και του Ισλάμ».