ΔΙΕΘΝΗ

Νέο... σόου Ερντογάν: Από την Παρασκευή τζαμί η Μονή της Χώρας - Σκέπασε με κουρτίνες τις εικόνες (Βίντεο)

Δημοσίευση 29 Οκτωβρίου 2020, 11:00 / Ανανεώθηκε 29 Οκτωβρίου 2020, 13:39
Νέο... σόου Ερντογάν: Από την Παρασκευή τζαμί η Μονή της Χώρας - Σκέπασε με κουρτίνες τις εικόνες (Βίντεο)
Facebook Twitter Whatsapp

Την ώρα που ο Τούρκος πρόεδρος θα σπεύσει για τη μεγάλη προσευχή της Παρασκευής, εντός Τουρκίας έχει ξεκινήσει διαμάχη για τις αυτόματες κουρτίνες που έχουν τοποθετηθεί για να μην φαίνονται τα κορυφαία στον κόσμο μωσαϊκά την ώρα που θα γίνεται η προσευχή.

Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Ταγίπ Ερντογάν καθώς μετά την Αγία Σοφία, η Μονή της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη ανοίγει τις πύλες της την Παρασκευή ως τζαμί.

Σύμφωνα με το Mega, την ώρα που ο Τούρκος πρόεδρος θα σπεύσει για τη μεγάλη προσευχή της Παρασκευής, εντός Τουρκίας έχει ξεκινήσει διαμάχη για τις αυτόματες κουρτίνες που έχουν τοποθετηθεί για να μην φαίνονται τα κορυφαία στον κόσμο μωσαϊκά την ώρα που θα γίνεται η προσευχή.

Ο αντιστράτηγος ε.α. – πρόεδρος ΕΛΙΣΜΕ (Ελληνικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών) Γιάννης Μπαλτζώης μίλησε στο Mega για τη βεβήλωση της Μονής της Χώρας, σημειώνοντας ότι η Τουρκία συγκαταλέγεται στις χώρες που καταστρέφουν πολιτισμούς και χρησιμοποιούν το θρησκευτικό υπόβαθρο για την ηγεμονία τους. Εκτίμησε ωστόσο, ότι αυτή η κατάσταση θα αποβεί εις βάρος του Ερντογάν.

«Ολέθριο» είναι το λάθος Ερντογάν να δημιουργήσει αντιπαλότητα με τη Γαλλία, συνέχισε ο κ. Μπαλτζώης. Ισως μάλιστα αυτό να είναι η αφορμή για να επιβληθούν από την ΕΕ κυρώσεις στην Τουρκία, αφού η Γαλλία φαίνεται να πιέζει προς αυτήν την κατεύθυνση.

«Η Γαλλία του Διαφωτισμού ξαναπαίζει τον ρόλο της στην ιστορία και στην Ευρώπη. Μας εκπλήσσει ευχάριστα ο Μακρόν που δείχνει εθνικά ντεγκολικά χαρακτηριστικά», είπε.

Σχετικά με το αν υπάρχει φόβος για νέα ισλαμιστικά χτυπήματα στην Ευρώπη δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, αφού όπως είπε τζιχαντιστές έχουν περάσει στην Ευρώπη και βρίσκονται «εν υπνώσει» αναμένοντας εντολή για να ενεργοποιηθούν.