current views are: 10

17 Νοεμβρίου 2020
Δημοσίευση05:21

Στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το Crew Dragon της SpaceX με τους 4 αστροναύτες (Βίντεο)

Το διαστημικό αεροσκάφος Crew Dragon, μετά απο ενα ταξίδι διάρκειας 27,5 ώρων οπως ειχε προγραμματιστει αγκυροβολήθηκε αυτόνομα στον διαστημικό σταθμό περίπου στις 6 π.μ. της Τρίτης (ώρα Ελλάδος).

Δημοσίευση 05:21’

Το διαστημικό αεροσκάφος Crew Dragon, μετά απο ενα ταξίδι διάρκειας 27,5 ώρων οπως ειχε προγραμματιστει αγκυροβολήθηκε αυτόνομα στον διαστημικό σταθμό περίπου στις 6 π.μ. της Τρίτης (ώρα Ελλάδος).

Την Κυριακή, η SpaceX , του Ίλον Μασκ, έγινε η πρώτη ιδιωτική εταιρεία που έστειλε ανθρώπους στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Η εκτόξευση του επανδρωμένου σκάφους Crew-1 Dragon «Resilience» της αμερικανικής εταιρείας έγινε το βράδυ της Κυριακής στις 2:27 π.μ. (ώρα Ελλάδος) , από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), με τον επαναχρησιμοποιούμενο πύραυλο Falcon 9 της ίδιας, ο οποίος, μετά από εννέα λεπτά, επέστρεψε στη Γη και προσνηώθηκε σε ένα πλοίο-πλατφόρμα στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Το διαστημικό αεροσκάφος Crew Dragon, μετά απο ενα ταξίδι διάρκειας 27,5 ώρων οπως ειχε προγραμματιστει αγκυροβολήθηκε αυτόνομα στον διαστημικό σταθμό περίπου στις 6 π.μ. της Τρίτης (ώρα Ελλάδος). Εκεί ο 51χρονος κυβερνήτης Μάικ Χόπκινς, ο 44χρονος Βίκτορ Γκλόβερ (ο πρώτος έγχρωμος αστροναύτης στον ΔΣΣ και ο μοναδικός «πρωτάρης» στο διάστημα), η 55χρονη Σάνον Γουόκερ και ο 55χρονος Σοΐτσι Νογκούτσι της ιαπωνικής διαστημικής υπηρεσίας JAXA θα συναντήσουν την Κέιτ Ρούμπινς της NASA και τους κοσμοναύτες Σεργκέι Ριζίκοφ και Σεργκέι Κουντ-Σβέρτσκοφ της ρωσικής υπηρεσίας Roscosmos.

Η ιστορική εκτόξευση της Κυριακής – η πρώτη από τις έξι προγραμματισμένες πτήσεις της NASA / SpaceX Commercial Crew Program – ανοίγει το δρόμο για ένα μέλλον τακτικών δρομολογίων, μεταφέροντας διεθνείς επιστήμονες από και προς το διαστημικό σταθμό. Μετά το τέλος του προγράμματος Space Shuttle της NASA το 2011, ο οργανισμός αναγκάστηκε να βασίζεται στη Ρωσία για να μεταφέρει αστροναύτες στο πλωτό εργαστήριο.

Σημειώνεται πως ο ΔΣΣ βρίσκεται σε τροχιά σε ύψος 250 μιλίων πάνω από τη Γη και κινείται με ταχύτητα πάνω από 17.000 μιλίων την ώρα.


σχετικα αρθρα