ΔΙΕΘΝΗ

Σοκάρει η πρόταση του Ελβετού «Τσιόδρα»: Εκτός ΜΕΘ οι «αρνητές»

Δημοσίευση 18 Νοεμβρίου 2020, 09:00 / Ανανεώθηκε 18 Νοεμβρίου 2020, 09:54
Σοκάρει η πρόταση του Ελβετού «Τσιόδρα»: Εκτός ΜΕΘ οι «αρνητές»
Photo: ΑΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Γουίλι Όγκιερ, ο αντίστοιχος Σωτήρης Τσιόδρας της Ελλάδας για την Ελβετία, πρότεινε για όσους αρνούνται να πιστέψουν στον ιό, να καταγράφονται και να μην έχουν δικαίωμα σε κρεβάτι στην εντατική.

Ο κορωνοϊός σαρώνει την Ευρώπη με τα δημόσια συστήματα υγείας στην πλειοψηφία των κρατών να πιέζονται ασφυκτικά από τα χιλιάδες κρούσματα που χρειάζεται να νοσηλευτούν ή στην χειρότερη περίπτωση να διασωληνωθούν.

Όπως για παράδειγμα στην Ελβετία, η οποία παρά το γεγονός ότι διαθέτει ένα από τα καλύτερα συστήματα υγείας του κόσμου, μπροστά στον κορωνοϊό είναι ανήμπορη να υπολογίσει ποια θα είναι η συνέχεια και αν θα μπορέσει να βοηθήσει όλους τους ασθενείς. 

Η κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ είναι τραγική και δεν είναι λίγες οι φορές που οι εντατικές έχουν γεμίσει στο 100% την τελευταία εβδομάδα. 

Γι αυτόν τον λόγο φαίνεται να προχώρησε στην παρακάτω πρόταση ο Γουίλι Όγκιερ, ένας από τους κορυφαίους συμβούλους για θέματα δημόσιας υγείας στην Ελβετία, ο οποίος πρότεινε να μην δικαιούνται κρεβάτι στη ΜΕΘ όσοι δεν πιστέουν στον κορωνοϊό.

«Όποιος παραβλέπει εσκεμμένα τους κανόνες απόστασης και υγιεινής θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για τις ενέργειές του. Προτείνω αυτά τα άτομα να καταγράφονται, τα νοσοκομεία να γνωρίζουν τα στοιχεία τους και να μην τους παρέχεται κρεβάτι εντατικής θεραπείας», είπε χαρατηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τρίτη μέτρησε 4.560 νέα κρούσματα, με την η ελβετική κυβέρνηση, λίγες ημέρες νωρίτερα να θέτει τον στρατό στη διάθεση των νοσοκομείων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου η κυβέρνηση «αποφάσισε να στηρίξει τον τομέα της δημόσιας υγείας, επιστρατεύοντας έως 2.500 στρατιώτες ως υπηρεσία υποστήριξης».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr