ΔΙΕΘΝΗ

Δημοσκοπική κατρακύλα Ερντογάν – Δεν «βλέπουν» ούτε Βουλή οι σύμμαχοί του!

Δημοσίευση 3 Δεκεμβρίου 2020, 14:00 / Ανανεώθηκε 3 Δεκεμβρίου 2020, 14:18
Δημοσκοπική κατρακύλα Ερντογάν – Δεν «βλέπουν» ούτε Βουλή οι σύμμαχοί του!
Facebook Twitter Whatsapp

Δημοσκοπήσεις κόλαφος έρχονται στη δημοσιότητα τόσο για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όσο και για τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ακροδεξιό σύμμαχό του. Ο μεν πρώτος βλέπει μία σημαντική δημοσκοπική κατρακύλα, ο δε δεύτερος δεν θα έμπαινε καν στην Βουλή αν γίνονταν σήμερα εκλογές.

Αντιμέτωπος με δημοσκοπική κατρακύλα βρίσκεται ο Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογάν καθώς το κόμμα του, AKP, καταγράφει συνεχή πτώση.

Ειδικότερα, σε διαρκή καθοδική πορεία, εν συγκρίσει με τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών της 24ης Ιουνίου 2018, κινείται το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ, ενώ το κόμμα του κυβερνητικού εταίρου του Ντεβλέτ Μπαχτσελί (ΜΗΡ) δεν καταφέρνει καν να μπει στη βουλή, αν οι εκλογές γίνονταν σήμερα, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις των εταιρειών Avrasya και AREA. 

Συγκεκριμένα, η πρόθεση ψήφου στις δύο δημοσκοπήσεις σύμφωνα με το Sigmalive διαμορφώνεται ως εξής:

Διήμερη επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν

Εν τω μεταξύ ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν θα επισκεφθεί το Αζερμπαϊτζάν στις 9 Δεκεμβρίου, ανακοινώθηκε σήμερα από την τουρκική προεδρία, ενώ το Μπακού ανακοίνωσε πως 2.783 αζέροι στρατιώτες σκοτώθηκαν στις μάχες που έφεραν το φθινόπωρο αντιμέτωπους επί έξι εβδομάδες στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ τις αζερινές δυνάμεις με τους Αρμενίους.

Η διήμερη επίσκεψη του Ερντογάν θα είναι η πρώτη ξένου αρχηγού κράτους στο Αζερμπαϊτζάν μετά την κατάπαυση του πυρός στις αρχές Νοεμβρίου, που έβαλε τέλος στις μάχες και αναγνώρισε τα σημαντικά εδαφικά κέρδη του Μπακού στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Η επίσκεψη αυτή θα συμπέσει με μια σημαντική στρατιωτική παρέλαση που το Μπακού προβλέπει να οργανώσει στις 10 Δεκεμβρίου.

Η Τουρκία ανακοίνωσε την Τρίτη πως υπέγραψε με τη Ρωσία μια συμφωνία για τη δημιουργία ενός κοινού κέντρου παρατήρησης που θα έχει ως αποστολή να επιβλέπει την κατάπαυση του πυρός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Στο μεταξύ, το Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε σήμερα πως στη διάρκεια των μαχών σκοτώθηκαν 2.783 στρατιώτες του. Μέχρι τώρα το Μπακού δεν είχε ανακοινώσει τις στρατιωτικές απώλειές του και ανακοίνωνε μόνο τον θάνατο αζέρων αμάχων κατά τις εχθροπραξίες αυτές.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις