ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκικό υπουργείο Υγείας: Εκτέθηκαν στο αέριο σαρίν τα θύματα της επίθεσης στη Συρία

Δημοσίευση 6 Απριλίου 2017, 16:45 / Ανανεώθηκε 6 Απριλίου 2017, 18:34
Τουρκικό υπουργείο Υγείας: Εκτέθηκαν στο αέριο σαρίν τα θύματα της επίθεσης στη Συρία
Facebook Twitter Whatsapp

Αποκαλυπτικά είναι τα πρώτα στοιχεία του Τουρκικού Υπουργείου Υγείας από τα τεστ που έγιναν στα θύματα της πολύνεκρης επίθεσης με χημικά που έλαβε χώρα πριν από δύο ημέρες στην συριακή επαρχία Ιντλίμπ, καθώς καταδεικνύουν πιθανή έκθεσή τους στο αέριο σαρίν!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αποκαλυπτικά είναι τα πρώτα στοιχεία του Τουρκικού Υπουργείου Υγείας από τα τεστ που έγιναν στα θύματα της πολύνεκρης επίθεσης με χημικά που έλαβε χώρα πριν από δύο ημέρες στην συριακή επαρχία Ιντλίμπ, καθώς καταδεικνύουν πιθανή έκθεσή τους στο αέριο σαρίν!

Ειδικότερα, σύμφωνα με το υπουργείο, 31 άνθρωποι που τραυματίσθηκαν κατά την επίθεση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη περιθάλπονται σε τουρκικά νοσοκομεία και τρεις υπέκυψαν μετά τη μεταφορά τους από τη Συρία.

«Με βάση τα αποτελέσματα των τεστ, εντοπίσθηκαν στοιχεία σε ασθενείς που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι είχαν εκτεθεί σε μια χημική ουσία (σαρίν)», αναφέρεται στη δήλωση.

Εξάλλου, σύμφωνα με τους γιατρούς που βρέθηκαν επί τόπου λίγο μετά την επίθεση, τα συμπτώματα που εμφανίσθηκαν στα θύματα είναι αντίστοιχα με αυτά που διαπιστώθηκαν σε θύματα χημικής επίθεσης, κυρίως διεσταλμένες κόρες, σπασμοί και αφρός στο στόμα.

Σήμερα, το τουρκικό υπουργείο Υγείας, στην ουσία ''επιβεβαιώνει'' την πρώτη διάγνωση των γιατρών, τονίζοντας ότι οι ασθενείς ''είχαν εκτεθεί σε χημική ουσία''. 

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με σημερινό απολογισμό, από την επίθεση με τα χημικά πέθαναν πάνω από 85 άτομα, ανάμεσά τους και 30 παιδιά.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr