ΔΙΕΘΝΗ

Κορωνοϊός - Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στο Λονδίνο: Λεωφορεία μετατρέπονται σε ασθενοφόρα

Δημοσίευση 22 Ιανουαρίου 2021, 07:00 / Ανανεώθηκε 22 Ιανουαρίου 2021, 07:58
Κορωνοϊός - Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στο Λονδίνο: Λεωφορεία μετατρέπονται σε ασθενοφόρα
Facebook Twitter Whatsapp

Το προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) της Βρετανίας ετοιμάζεται να μεταφέρει ασθενείς χρησιμοποιώντας δύο λεωφορεία του Λονδίνου τα οποία έχουν μετατραπεί προσωρινά σε ασθενοφόρα

Με δύο λεωφορεία του Λονδίνου, που έχουν μετατραπεί σε προσωρινά ασθενοφόρα, ετοιμάζεται να μεταφέρει το προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) της Βρετανίας ασθενείς, καθώς η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού είναι ασφυκτική.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, οι περισσότερες θέσεις των δύο οχημάτων έχουν αφαιρεθεί προκειμένου κάθε λεωφορείο να μπορεί να μεταφέρει ταυτόχρονα τέσσερις ασθενείς. Η Go-Ahead, η εταιρεία που διαχειρίζεται τα λεωφορεία, τα έχει δανείσει στο NHS για να βοηθήσει στη μεταφορά ασθενών.

Μάλιστα, θα είναι επανδρωμένα με γιατρούς και νοσηλευτές που εργάζονται στο NHS, όπως και με εθελοντές της οργάνωσης παροχής ιατρικών υπηρεσιών St John Ambulance.

Επιπλέον, στα λεωφορεία θα υπάρχει ιατρικός εξοπλισμός για την παρακολούθηση της κατάστασης των ασθενών που μεταφέρονται, όπως και οξυγόνο που θα χορηγείται σε όσους το χρειάζονται, ενώ θα είναι στελεχωμένα με κατάλληλους οδηγούς.

Τα οχήματα επιστρατεύθηκαν ως βοήθεια για την υπηρεσία ασθενοφόρων του Λονδίνου που πασχίζει να ανταποκριθεί στις κλήσεις που δέχεται από τη στιγμή που η πρωτεύουσα έγινε επίκεντρο του νέου κύματος της πανδημίας στη Βρετανία.

Οι μεταφορές ασθενών με τα λεωφορεία θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες.

Πιθανότατα, αρχικά θα πρόκειται για ασθενείς που μεταφέρονται από άλλα νοσοκομεία του Λονδίνου στο προσωρινό που στήθηκε στην πρωτεύουσα. Το συγκεκριμένο νοσοκομείο ήταν ανάμεσα σε αυτά που στήθηκαν στο ξέσπασμα της πανδημίας και άνοιξε εκ νέου την προηγούμενη εβδομάδα.

Προς το παρόν χρησιμοποιείται για ασθενείς που δεν έχουν κορωνοϊό και οι οποίοι βρίσκονται λίγο πριν λάβουν εξιτήριο.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που το NHS καλείται να χρησιμοποιήσει ειδικά προσαρμοσμένα λεωφορεία, όπως αυτά, για να μεταφέρει ασθενείς. Μάλιστα, οι Αρχές έχουν δημιουργήσει ειδικές στάσεις έξω από το King’s College και το νοσοκομείο Guy στο νότιο Λονδίνο για να διασφαλιστεί ότι τα λεωφορεία μπορούν να σταθμεύουν και να παραλαμβάνουν ασθενείς.

Οι πλευρές των λεωφορείων φέρουν μεγάλα αυτοκόλλητα που γράφουν «Μεταφορά ασθενών NHS» και φέρουν το λογότυπο του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr