ΔΙΕΘΝΗ

Στοχευμένη η επίθεση με τα εκρηκτικά στο λεωφορείο της Ντόρτμουντ - Εξετάζεται επιστολή που βρέθηκε στο σημείο

Δημοσίευση 12 Απριλίου 2017, 08:16 / Ανανεώθηκε 12 Απριλίου 2017, 08:49
Facebook Twitter Whatsapp

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η γερμανική αστυνομία για τον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης με στόχο το λεωφορείο που μετέφερε την ποδοσφαιρική ομάδα Μπορούσια Ντόρτμουντ 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η γερμανική αστυνομία για τον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης με στόχο το λεωφορείο που μετέφερε την ποδοσφαιρική ομάδα Μπορούσια Ντόρτμουντ​ στο γήπεδο για την αναμέτρηση του Champions League με τη Μονακό, που είχε αποτέλεσμα να τραυματιστεί  ένας από τους παίκτες των Βεστφαλών.

Οι Αρχές αποφεύγουν, για την ώρα, να χρησιμοποιήσουν τον όρο τρομοκρατική ενέργεια, κάνοντας λόγο για «στοχευμένη επίθεση». Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, στο σημείο της έκρηξης βρέθηκε επιστολή ανάληψης ευθύνης, η αυθεντικότητα της οποίας εξετάζεται. Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενό της.

«Ο κίνδυνος μιας τρομοκρατικής ενέργειας δεν είναι καινούργιος, σημερινός», σημείωσε ο επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης του Ντόρτμουντ, Γκρέγκορ Λάνγκε. «Προετοιμαζόμαστε για κάτι τέτοιο εδώ και καιρό. Δεν θέλω να υπονοήσω ότι πρόκειται για μια τρομοκρατική ενέργεια. Ακόμη η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Θέλουμε να είμαστε προσεκτικοί. Διεξάγουμε έρευνα με υψηλό επαγγελματισμό.»

Εισαγγελική λειτουργός ανέφερε πως βρέθηκε μια επιστολή κοντά στο σημείο της έκρηξης, πρόσθεσε όμως ότι δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί εάν η επιστολή αυτή είναι αυθεντική και ότι ακόμη οι αρχές βρίσκονται «στη διαδικασία της επαλήθευσης». Η ίδια απέφυγε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες όσον αφορά το περιεχόμενο της επιστολής.

Η εκπρόσωπος της εισαγγελίας Σάντρα Λούκε δήλωσε πως διεξάγεται έρευνα για «απόπειρα ανθρωποκτονίας», ενώ και αυτή τόνισε πως είναι ακόμη πολύ νωρίς για να γίνουν υποθέσεις όσον αφορά τα κίνητρα της επίθεσης.

Πηγή προσκείμενη στις γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας είχε δηλώσει νωρίτερα στο Γερμανικό Πρακτορείο (dpa) ότι οι αρχές δεν έχουν σε αυτό το στάδιο κανένα στοιχείο που να κατατείνει σε μια «τρομοκρατική» ενέργεια.

Εκπρόσωπος του συλλόγου ανέφερε ότι ο παίκτης που τραυματίστηκε, ο Ισπανός Μαρκ Μπάρτρα, χειρουργείται καθώς υπέστη κάταγμα στο ένα του χέρι.