ΔΙΕΘΝΗ

Ο ύποπτος της επίθεσης στην Αγία Πετρούπολη είχε απελαθεί από την Τουρκία

του Σταύρου Μαρίνη - Δημοσίευση 12 Απριλίου 2017, 21:30 / Ανανεώθηκε 12 Απριλίου 2017, 21:30
Ο ύποπτος της επίθεσης στην Αγία Πετρούπολη είχε απελαθεί από την Τουρκία
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Ακμπαρζόν Τζαλίλοφ, ο άνδρας ο οποίος θεωρείται από τη ρώσικη αστυνομία, πως διέπραξε την επίθεση αυτοκτονίας στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Ακμπαρζόν Τζαλίλοφ, ο άνδρας ο οποίος θεωρείται από τη ρώσικη αστυνομία, πως διέπραξε την επίθεση αυτοκτονίας στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, σύμφωνα με πληροφορίες είχε περάσει από την Τουρκία.

Αξιωματούχους από τη γείτονα χώρα σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters ανέφερε ότι εισήλθε στην Τουρκία στα τέλη του 2015 και απελάθηκε στη Ρωσία έναν χρόνο αργότερα, καθώς κατηγορήθηκε πως παραβίασε το καθεστώς παραμονής του στην χώρα.

Παράλληλα, εξήγησε ότι ο Τζαλίλοφ «θεωρήθηκε ύποπτος λόγω των διασυνδέσεων που είχε, δεν ελήφθησαν νομικά μέτρα σε βάρος του καθώς δεν είχε διαπράξει κάποια παράνομη ενέργεια και δεν υπήρχαν αποδείξεις για κάποια αξιόποινη πράξη».

«Εντούτοις η υπόθεση δεν εγκαταλείφθηκε και αυτό το πρόσωπο απελάθηκε από την Τουρκία τον Δεκέμβριο του 2016 καθώς παραβίασε τους όρους της θεώρησης εισόδου του και της άδειας παραμονής. Τελικά, του επιβλήθηκε πρόστιμο και απελάθηκε αφού του απαγορεύτηκε η είσοδος» σημείωσε για να κλείσει τις δηλώσεις του λέγοντας.

Αφού έφυγε από την Τουρκία, «η μετάβαση (του Τζαλίλοφ) από εδώ προς τη Ρωσία ήταν εύκολη, φαίνεται πως δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα», σύμφωνα με τον αξιωματούχο.