ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Ανασύρθηκε αρχαίος θησαυρός- 30.000 αντικείμενα θαμμένα σε κοίτη ποταμού

Δημοσίευση 13 Απριλίου 2017, 18:48 / Ανανεώθηκε 13 Απριλίου 2017, 18:48
Κίνα: Ανασύρθηκε αρχαίος θησαυρός- 30.000 αντικείμενα θαμμένα σε κοίτη ποταμού
Facebook Twitter Whatsapp

Κινέζοι αρχαιολόγοι ανακοίνωσαν την εκσκαφή περισσότερων από 30.000 αρχαίων αντικειμένων από την κοίτη ποταμού. Τα αντικείμενα θεωρείται ότι αποτελούν θησαυρό του ηγέτη μίας εξέγερσης που σημειώθηκε πριν από αιώνες

Κινέζοι αρχαιολόγοι ανακοίνωσαν την εκσκαφή περισσότερων από 30.000 αρχαίων αντικειμένων από την κοίτη ποταμού. Τα αντικείμενα θεωρείται ότι αποτελούν θησαυρό του ηγέτη μίας εξέγερσης που σημειώθηκε πριν από αιώνες.

Στα ευρήματα, που ανασύρθηκαν από το πέρασμα Τζιανγκού του ποταμού Μιντζιάνγκ στην επαρχία Σιτσουάν, περιλαμβάνονται περισσότερα από 10.000 χρυσά και ασημένια αντικείμενα: νομίσματα, κοσμήματα, εγχώρια αντικείμενα - ασημένια κουτάλια και καθρέφτες, πορσελάνινα πιάτα και σιδερένια όπλα, όπως σπαθιά και ακόντια - βρέθηκαν μεταξύ των αντικειμένων.

Σύμβολα, που είναι χαραγμένα σε ορισμένα αντικείμενα, συνδέονται άμεσα με το καθεστώς Ντασί που ιδρύθηκε από τον Ζανγκ Σιανζόνγκ, ηγέτη μίας αγροτικής εξέγερσης στο τέλος της δυναστείας των Μινγκ (1368-1644).

Σύμφωνα με έναν μύθο, το 1646 ο Ζανγκ ηττήθηκε από στρατιώτες των Μινγκ, ενώ προσπαθούσε να μεταφέρει τον μεγάλο θησαυρό του προς τα νότια. Περίπου 1.000 βάρκες φορτώθηκαν με χρήματα και διάφορα πολύτιμα αντικείμενα τα οποία λέγεται ότι καταποντίστηκαν στη μάχη. Τα πλούσια ευρήματα επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει κάποια αλήθεια στον μύθο αυτό.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr