ΔΙΕΘΝΗ

«Πράκτορας της τρομοκρατίας» κατά τον Ερντογάν ο Γιουτσέλ

του Σταύρου Μαρίνη - Δημοσίευση 14 Απριλίου 2017, 18:43 / Ανανεώθηκε 14 Απριλίου 2017, 18:43
«Πράκτορας της τρομοκρατίας» κατά τον Ερντογάν ο Γιουτσέλ
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν απέκλεισε σήμερα κάθε ενδεχόμενο αναφορικά με την έκδοση του δημοσιογράφου Ντενίζ Γιουτσέλ,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν απέκλεισε σήμερα κάθε ενδεχόμενο αναφορικά με την έκδοση του δημοσιογράφου Ντενίζ Γιουτσέλ, όσο ο ίδιος παραμένει στην εξουσία, δηλώνοντας ότι ο Γιουτσέλ “είναι πράκτορας της τρομοκρατίας.

Ο Γιουτσέλ έχει την γερμανική και την τουρκική υπηκοότητα, ενώ συνελήφθη πριν από δύο μήνες με τις κατηγορίες ότι έκανε προπαγάνδα υπέρ τρομοκρατικής οργάνωσης, αλλά κι ότι υποκινούσε τον κόσμο υπέρ της βίας. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ έχει ζητήσει την έκδοση του Γιουτσέλ, τονίζοντας ότι ο ίδιος έχει αρνηθεί, υποστηρίζοντας ότι ο δημοσιογράφος θα δικαστεί από τα τουρκικά δικαστήρια, ενώ θα έχει μια δίκαιη δίκη.

Ο Τούρκος πρόεδρος, υποστηρίζει ότι ο Γιουτσέλ έχει δεσμούς με το εκτός νόμου, Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK). “Αυτό το άτομο είναι ένας ολοκληρωτικός πράκτορας των τρομοκρατών. Δεν είναι όλοι οι δημοσιογράφοι καθαροί,” δήλωσε ο Ερντογάν.