current views are: 11

17 Απριλίου 2017
Δημοσίευση17:22

Ο Τραμπ στέλνει αεροπλανοφόρα στην θάλασσα της Ιαπωνίας

Νέα δεδομένα για την παρουσία των ΗΠΑ στην Ασία.

Δημοσίευση 17:22’

Νέα δεδομένα για την παρουσία των ΗΠΑ στην Ασία.

Νέα δεδομένα για την παρουσία των ΗΠΑ στην Ασία.

Σύγκεκριμένα, σύμφωνα με νοτιοκορεάτικα ΜΜΕ, τρία αμερικανικά αεροπλανοφόρα—τα USS Carl Vinson, USS Ronald Reagan και USS Nimitz—θα πλεύσουν στη Θάλασσα της Ιαπωνίας την επόμενη εβδομάδα. 

Η Ουάσινγκτον και η Σεούλ συζητούν τη διεξαγωγή κοινών ναυτικών γυμνασίων, στα οποία θα πάρουν μέρος τα τρία αεροπλανοφόρα, με το Καρλ Βίνσον να αναμένεται να εισέλθει στη Θάλασσα της Ιαπωνίας ως την 25η Απριλίου και τα άλλα δύο να αναμένονται στην περιοχή σύντομα, μετέδωσε το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο μια πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση της Νότιας Κορέας.

Την Κυριακή οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι κατέγραψαν μια αποτυχημένη δοκιμαστική εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου από την Πιονγκγιάνγκ.

Την Παρασκευή, το βορειοκορεάτικο επιτελείο απείλησε ότι θα καταστρέψει αμερικανικά πολεμικά που πλέουν κοντά στην κορεατική χερσόνησο σε περίπτωση αμερικανικής επίθεσης.

Το Καρλ Βίνσον, το οποίο συνοδεύουν πολλά ακόμη αμερικανικά πολεμικά, συμπεριλαμβανομένων αντιτορπιλικών, έλαβε διαταγή να πλεύσει προς την κορεατική χερσόνησο στις αρχές Απριλίου.


σχετικα αρθρα