ΔΙΕΘΝΗ

Αυτή είναι η νέα πρόταση της Κομισιόν για το μεταναστευτικό: Απελάσεις-εξπρές, αλλά σε εθελοντική βάση

Δημοσίευση 10 Φεβρουαρίου 2021, 21:00 / Ανανεώθηκε 10 Φεβρουαρίου 2021, 21:43
Αυτή είναι η νέα πρόταση της Κομισιόν για το μεταναστευτικό: Απελάσεις-εξπρές, αλλά σε εθελοντική βάση
Facebook Twitter Whatsapp

Επιτάχυνση των διαδικασιών απέλασης όσων δεν πληρούν τα κριτήρια για χορήγηση ασύλου στην ΕΕ και ποινές στα κράτη-μέλη που δεν θα σέβονται το νέο καθεστώς προτείνει η Κομισιόν.

Η Κομισιόν προτείνει επιτάχυνση των διαδικασιών απέλασης όσων δεν πληρούν τα κριτήρια για χορήγηση ασύλου στην ΕΕ και ποινές στα κράτη-μέλη που δεν θα σέβονται το νέο καθεστώς, σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο που εστάλη στις κυβερνήσεις των «27» και είναι σε γνώση του Reuters.

«Η Κομισιόν θα προωθήσει ένα πιο λειτουργικό ενιαίο σύστημα επαναναπατρισμού για την ΕΕ», αναφέρει το 12σέλιδο έγγραφο, με ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου, που θεωρείται συνέχεια της γενικότερης πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει η Κομισιόν από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, το νέο σύστημα θα στηρίζεται σε εθελοντική βάση, με στόχο οι πρόσφυγες και μετανάστες να ενσωματώνονται εκ νέου στις χώρες προέλευσής τους, μετά την επιστροφή τους σε αυτές.

Προφανώς, αυτή η πλευρά χρήζει περισσότερων διευκρινίσεων – αναμφίβολα δε και της συναίνεσης και συνεργασίας από την πλευρά των κυβερνήσεων των κρατών στις οποίες θα επιστρέφουν όσοι βλέπουν να απορρίπτεται το αίτημα χορήγησης ασύλου.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr