ΔΙΕΘΝΗ

Ενοχλήθηκε από τα Rafale ο Ακάρ: Ο ανταγωνισμός στους εξοπλισμούς δεν αρμόζει στους κανόνες καλής γειτονίας

Δημοσίευση 11 Φεβρουαρίου 2021, 14:00 / Ανανεώθηκε 11 Φεβρουαρίου 2021, 14:04
Ενοχλήθηκε από τα Rafale ο Ακάρ: Ο ανταγωνισμός στους εξοπλισμούς δεν αρμόζει στους κανόνες καλής γειτονίας
Facebook Twitter Whatsapp

«Ο ανταγωνισμός που έχουν ξεκινήσει οι Έλληνες στους εξοπλισμούς δεν αρμόζει στους κανόνες καλής γειτονίας, αυτό το χρησιμοποιούν ως όπλο απειλής. Όμως η Τουρκία δεν θα σιωπά, να το ξέρουν. Κάποια νησιά δεν πρέπει να είναι στρατιωτικοποιημένα. Όμως στρατιωτικοποίησαν 16 από τα 23 νησιά», είπε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις για την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών προέβη ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι «παρά τις προκλήσεις που δέχεται η Άγκυρα από την Αθήνα», επιθυμεί τις συνομιλίες και τις συναντήσεις.

«Φυσικά μπορείτε να επισκέπτεστε οποιοδήποτε σημείο. Να κάνετε συναντήσεις. Όμως σαν να μην υπάρχουν άλλα νησιά, επισκέπτεστε τα νησιά που βρίσκονται σε απόσταση 300 μέτρων, 500 μέτρων. Ή σε απόσταση 3 η 5 χιλιομέτρων. Πηγαίνει η πρόεδρος, ο πρωθυπουργός, υπουργός, αρχηγός ενόπλων δυνάμεων. Αυτές οι επισκέψεις δεν πρέπει να μετατραπούν σε πρόκληση και σε επεισόδιο», είπε αρχικά ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας και συνέχισε εκφράζοντας την ενόχλησή του για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα στη χώρα μας, όπως η αγορά των Rafale:

«Ο ανταγωνισμός που έχουν ξεκινήσει οι Έλληνες στους εξοπλισμούς δεν αρμόζει στους κανόνες καλής γειτονίας, αυτό το χρησιμοποιούν ως όπλο απειλής. Όμως η Τουρκία δεν θα σιωπά, να το ξέρουν. Κάποια νησιά δεν πρέπει να είναι στρατιωτικοποιημένα. Όμως στρατιωτικοποίησαν 16 από τα 23 νησιά».

«Αυτό πως θα το εξηγήσετε ως σχέση καλής γειτονίας. Πως θα εξηγήσετε τα 6 μίλια χωρικών υδάτων και 10 μίλια εναέριου χώρου. Δεν είναι δυνατόν αυτό. Εμείς παρά τις προκλήσεις, την απειλητική ρητορική, την αύξηση της έντασης επιθυμούμε τις συνομιλίες και τις συναντήσεις», συνέχισε ο Ακάρ και κατέληξε:

«Οι  Έλληνες γείτονες μας οι φίλοι μας, πρέπει να σταματήσουν να μείνουν μακριά από εντάσεις. Να σταματήσουν την απειλητική ρητορική. Να πάψουν να παρουσιάζουν τα ελληνοτουρκικά προβλήματα σα να είναι προβλήματα Τουρκίας-EE ή Τουρκίας-ΗΠΑ.»

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr