current views are: 13

20 Απριλίου 2017
Δημοσίευση11:25

Φιγιόν: Όσοι δεξιοί ψηφίσουν Λεπέν θα βγάλουν πρόεδρο τον Μακρόν

Όσοι ψηφοφόροι της Δεξιάς ψηφίσουν την υποψήφια της Ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν ή τον αντιευρωπαίο δεξιό Νικολά Ντουπόν-Ενιάν 

Δημοσίευση 11:25’

Όσοι ψηφοφόροι της Δεξιάς ψηφίσουν την υποψήφια της Ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν ή τον αντιευρωπαίο δεξιό Νικολά Ντουπόν-Ενιάν 

Όσοι ψηφοφόροι της Δεξιάς ψηφίσουν την υποψήφια της Ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν ή τον αντιευρωπαίο δεξιό Νικολά Ντουπόν-Ενιάν θα συμβάλουν τελικά σε μια νίκη του Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας με τη σημαία της Κεντροδεξιάς Φρανσουά Φιγιόν.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας και φαβορί – μέχρι τον Ιανουάριο – για την προεδρία της χώρας χάνει συντηρητικούς ψηφοφόρους τόσο προς την πλευρά της προέδρου του Εθνικού Μετώπου, όσο και προς τον κ. Ντουπόν-Ενιάν, ο οποίος σε πολλές έρευνες αγγίζει το 4%.

Πολλοί πολιτευτές του βασικού κόμματος της γαλλικής Κεντροδεξιάς «Οι Ρεπουμπλικανοί» έχουν εγκαταλείψει τον κ. Φιγιόν μετά το σκάνδαλο με την εργασία της συζύγου και δύο παιδιών του στο κοινοβούλιο.

Οι μετριοπαθείς και κεντρογενείς εξ αυτών έχουν συνταχθεί με τον κεντρώο – σοσιαλφιλελεύθερο υποψήφιο Εμανουέλ Μακρόν, που εμφανίζεται ως ο επικρατέστερος για το ύπατο αξίωμα της Γαλλίας, ενώ πολλοί συντηρητικοί διαρρέουν προς υποψηφίους στα δεξιά του κ. Φιγιόν, όπως ο κ. Ντουπόν-Ενιάν και ο Φρανσουά Ασελινό.

«Θα βρίσκομαι στον β’ γύρο», δήλωσε πάντως ο Φρανσουά Φιγιόν, αποφεύγοντας ωστόσο να προβλέψει ποιος θα βρεθεί απέναντί του σε μία τέτοια περίπτωση.


σχετικα αρθρα