ΔΙΕΘΝΗ

Αποκαλύφθηκαν σπάνιες φωτογραφίες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Δημοσίευση 20 Απριλίου 2017, 17:18 / Ανανεώθηκε 20 Απριλίου 2017, 19:01
Αποκαλύφθηκαν σπάνιες φωτογραφίες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου
Facebook Twitter Whatsapp

Μια σπάνια συλλογή από καταπληκτικές φωτογραφίες του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου έρχονται στο «φως» και αποκαλύπτουν μέσα από μοναδικά κλικ όσα έζησαν οι άνθρωποι εκείνη τη περίοδο.

Μια σπάνια συλλογή από καταπληκτικές φωτογραφίες του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου έρχονται στο «φως» και αποκαλύπτουν μέσα από μοναδικά κλικ όσα έζησαν οι άνθρωποι εκείνη τη περίοδο.

Υπάρχουν εικόνες του Στρατηγού Dwight D Eisenhower και των ανώτερων διοικητών του στο Ανώτατο Συμμαχικό Στρατηγείο στο Λονδίνο το Φεβρουάριο του 1944, καθώς και του Ουίνστον Τσώρτσιλ και των αρχηγών του επιτελείου του στον κήπο της Downing Street, τον Μάιο του 1945.

Αυτές αποκαλύπτουν τη ζωή στο εσωτερικό μέτωπο, με εικόνες βομβαρδισμένων κτιρίων και με στιγμιότυπα από παιδιά και τραυματίες να εκκενώνουν βομβαρδισμένα νοσοκομεία.

Ακόμα, υπάρχουν φωτογραφίες που απεικονίζουν τις μάχες στα μέτωπα, με σπάνια στιγμιότυπα ενός φλογοβόλου τανκ σε δράση, μαχητικών αεροπλάνων τύπου Mustang και Spitfire κατά την πτήση, καθώς και του κορυφαίου πιλότου της RAF, Διοικητή Πτέρυγας «Johnnie» Johnson, με τον σκύλο του, Σάλι.

Κανένα έγχρωμο φιλμ δεν παρασχέθηκε στους Βρετανούς αξιωματούχους φωτογράφους ώστε να καταγράψουν την απόβαση στη Νορμανδια. Υπάρχουν όμως έγχρωμες φωτογραφίες των τελευταίων μηνών του πολέμου στην Ευρώπη, που περιλαμβάνουν τους εορτασμούς των Ολλανδών μετά την απελευθέρωση του Eindhoven και μια εικόνα των αυθόρμητων εορτασμών για τη Νίκη της Ευρώπης στο Whitehall, του κεντρικού Λονδίνου.