ΔΙΕΘΝΗ

«Πυρά» των φιλελεύθερων σε Μέρκελ και Σόιμπλε

Δημοσίευση 21 Απριλίου 2017, 16:44 / Ανανεώθηκε 21 Απριλίου 2017, 16:55
«Πυρά» των φιλελεύθερων σε Μέρκελ και Σόιμπλε
Facebook Twitter Whatsapp

Σε «Δριμύ κατηγορώ» κατά των συντηρητικών της Άνγκελα Μέρκελ προχώρησε φιλελεύθερο Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (FDP) της Γερμανίας, 

Σε «Δριμύ κατηγορώ» κατά των συντηρητικών της Άνγκελα Μέρκελ προχώρησε φιλελεύθερο Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (FDP) της Γερμανίας, υποστηρίζοντας ότι έκαναν στροφή 180 μοιρών στο ζήτημα των διασώσεων εντός της ευρωζώνης και αποκλείοντας το ενδεχόμενο να συμμετάσχει σε οποιονδήποτε συνασπισμό που θα χορηγούσε χρηματοοικονομική αρωγή για τη διάσωση οποιασδήποτε άλλης χώρας της ευρωζώνης χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ.

Η στάση του αρχηγού των φιλελεύθερων έρχεται στον απόηχο της χθεσινής δήλωσης του γερμανού ΥΠΟΙΚ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε  ο οποίος κατέστησε σαφές ότι πως οποιοδήποτε νέο πρόγραμμα αρωγής θα πρέπει να τελεί υπό ευρωπαϊκή αιγίδα και να μην περιλαμβάνει το ΔΝΤ.

Ο Λίντνερ αντιτάχθηκε στην ιδέα του Σόιμπλε να εξελιχθεί ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ) σε ένα ευρωπαϊκό νομισματικό ταμείο.

«Το FDP δεν θα υποστηρίξει μια τέτοια πολιτική», δήλωσε ο Λίντνερ σε δημοσιογράφους. «Για εμάς, αποτελεί απόλυτη προϋπόθεση η ανεξάρτητη εμπειρογνωμοσύνη και το κεφάλαιο του ΔΝΤ να συνεχίσουν να αποτελούν θεσμικό κομμάτι σε οποιαδήποτε μελλοντικά πακέτα βοήθειας στην Ευρώπη».

Ακόμη, υποστήριξε πως μια ευρωπαϊκή εκδοχή του ΔΝΤ δεν θα ήταν πολιτικά ανεξάρτητη και μια μειονότητα προσανατολισμένων στη σταθερότητα χωρών της ευρωζώνης, όπως η Γερμανία, θα μειοψηφούσε έναντι μιας πλειονότητας δημοσιονομικά χαλαρών χωρών.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr