ΔΙΕΘΝΗ

Fox: Διώχνει με χρυσή αποζημίωση τoν παρουσιαστή Μπιλ Ο’ Ράιλι

Δημοσίευση 21 Απριλίου 2017, 23:30 / Ανανεώθηκε 22 Απριλίου 2017, 11:30
Fox: Διώχνει με χρυσή αποζημίωση τoν παρουσιαστή Μπιλ Ο’ Ράιλι
Facebook Twitter Whatsapp

Σε λύση της συνεργασίας του με τον Μπιλ Ο’ Ράιλι δημοσιογράφο προχώρησε τελικά το τηλεοπτικό δίκτυο Fox, μετά τις καταγγελίες γυναικών για σεξουαλική παρενόχληση.

Σε λύση της συνεργασίας του με τον Μπιλ Ο’ Ράιλι δημοσιογράφο προχώρησε τελικά το τηλεοπτικό δίκτυο Fox, μετά τις καταγγελίες γυναικών για σεξουαλική παρενόχληση.

Το τηλεοπτικό δίκτυοαμερικανικό προχώρησε σε εσωτερική έρευνα, κατά τη διάρκεια της οποίας βγήκαν στο φως ακόμη περισσότερες καταγγελίες. Αναγκάστηκε μάλιστα να αποζημιώσει αδρά τον παρουσιαστή και πολιτικό αναλυτή, λόγω της πρόωρης λύσης του συμβολαίου του.

Η αποζημίωσή του φτάνει τα 25 εκατομμύρια δολάρια, δηλαδή όσο ακριβώς ήταν ο ετήσιος μισθός του. Ο Μπιλ Ο’ Ράιλι παρουσίαζε την νυχτερινή εκπομπή του Fox News, «The O’ Reilly Factor», που απολάμβανε μεγάλα νούμερα τηλεθέασης και έφερνε εκατομμύρια δολάρια σε διαφημίσεις.

Το Fox είχε μάλιστα ανανεώσει πριν λίγο καιρό το συμβόλαιό του, για άλλα τέσσερα χρόνια, παρόλο που ήδη γνώριζε και είχε προβεί σε συμβιβασμό με δύο γυναίκες που είχαν καταγγείλει σεξουαλική παρενόχληση από τον παρουσιαστή.

Σύμφωνα μάλιστα με τους New York Times, το Fox και ο Ο’ Ράιλι κατέβαλαν συνολικά 13 εκατομμύρια δολάρια σε εξωδικαστικό συμβιβασμό σε πέντε γυναίκες. Οι γυναίκες αυτές είχαν εργαστεί στην εκπομπή του ή είχαν προσκληθεί σε αυτήν. Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του ποσού πληρώθηκε από τον ίδιο τον δημοσιογράφο.

Ο Ο’ Ράιλι αρνείται τις κατηγορίες.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr