ΔΙΕΘΝΗ

Προκαλούν οι Τούρκοι – Anadolu: Ελληνικά F-16 «παρενόχλησαν» το CESME - Ακάρ: Δώσαμε την απαραίτητη απάντηση

Δημοσίευση 23 Φεβρουαρίου 2021, 14:00 / Ανανεώθηκε 23 Φεβρουαρίου 2021, 14:31
Προκαλούν οι Τούρκοι – Anadolu: Ελληνικά F-16 «παρενόχλησαν» το CESME - Ακάρ: Δώσαμε την απαραίτητη απάντηση
Facebook Twitter Whatsapp

«Τέσσερα F-16 που ανήκουν στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία παρενόχλησαν το πλοίο CESME, που πραγματοποιεί επιστημονικές και τεχνικές έρευνες σε διεθνή ύδατα στον Βόρειο Αιγαίο», αναφέρει χαρακτηριστικά το Anadolu.

Το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε πριν λίγο -επικαλούμενο πηγές του Τουρκικού Υπουργείου Άμυνας- ότι 4 ελληνικά F-16 «παρενόχλησαν» το πλοίο CESME που πραγματοποιεί έρευνες στο Αιγαίο.

«Τέσσερα F-16 που ανήκουν στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία παρενόχλησαν το πλοίο CESME, που πραγματοποιεί επιστημονικές και τεχνικές έρευνες σε διεθνή ύδατα στον Βόρειο Αιγαίο», αναφέρει χαρακτηριστικά το Anadolu.

Πάντα κατά το Anadolu το ένα από τα 4 ελληνικά μαχητικά F-16 πλησίασε πολύ κοντά στο CESME ρίχνοντας σε απόσταση δύο ναυτικών μιλίων από το ερευνητικό σκάφος ένα «κέλυφος βομβίδας».

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, επικαλούμενο πηγές του Τουρκικού Υπουργείου Άμυνας, υποστηρίζει πως «δόθηκε η πρέπουσα απάντηση» στα ελληνικά F-16, που πλησίασαν σε απόσταση χιλίων μέτρων.

Μάλιστα, για το ζήτημα εξέδωσε ανακοίνωση ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος ισχυρίστηκε: «ήταν ένα από τα συχνά περιστατικά παρενόχλησης. Δόθηκε η απαραίτητη απάντηση, εντός του πλαισίου των κανόνων».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις