current views are: 14

4 Μαΐου 2017
Δημοσίευση07:02

Έκτακτη σύσκεψη στο Μπάκιγχαμ – Διαψεύδουν τις φήμες για θάνατο του Φιλίππου

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ έχει συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη όλων των υπαλλήλων της βασιλικής οικογένειας από όλη την χώρα. 

Δημοσίευση 07:02’

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ έχει συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη όλων των υπαλλήλων της βασιλικής οικογένειας από όλη την χώρα. 

Δεν αφορά τελικά θέμα υγείας κάποιου εκ των μελών της βασιλικής οικογένειας η έκτακτη σύσκεψη όλων των υπαλλήλων της βασιλικής οικογένειας από όλη την χώρα που συγκλήθηκε σήμερα Πέμπτη στο παλάτι του Μπάκιγχαμ. 

“Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ ή του συζύγου της, πρίγκιπα Φίλιππου, δήλωσε σήμερα πηγή προσκείμενη στα Ανάκτορα στο AFP.

Αυτή η καλά πληροφορημένη πηγή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, επιβεβαίωσε ότι σύσκεψη με όλο το προσωπικό του βασιλικού οίκου θα πραγματοποιείτο σήμερα, “όπως πραγματοποιούνται διάφορες συσκέψεις ετησίως”. “Αλλά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας”, πρόσθεσε η ίδια πηγή, σε σχέση με την υγεία της βασίλισσας που είναι 91 ετών και του κατά πέντε χρόνια μεγαλύτερου συζύγου της.

Αρχικά η είδηση της σύσκεψης, η οποία ανακοινώθηκε με ιδιαίτερα ασυνήθιστο τρόπο, προκάλεσε εικασίες σε σχέση με την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ ενώ αργότερα διέρρευσε ότι πέθανε ο σύζυγος της βασίλισσας ο 95χρονος πρίγκιπας Φίλιππος. Οι φήμες ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας. 

Για παραπλανητικές φήμες έκανε λόγο ο βασιλικός συντάκτης του ΒΒC. 

Οι υπάλληλοι από τις βασιλικές κατοικίες σε όλη τη χώρα έχουν λάβει εντολή να παραστούν σήμερα στο Λονδίνο για να τους μιλήσει ο Λόρδος Τσάμπερλεν, ανώτατος υπάλληλος της βασιλικής οικογένειας και δεξί χέρι της βασίλισσας ο εξ απορρήτων Σερ Κρίστοφερ Γκέιντ.

Ένας αξιωματούχος του Μπάκιγχαμ δήλωσε στο Associated Press ότι κλήθηκε συνάντηση βασιλικού νοικοκυριού, αλλά «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας».

Η βασίλισσα που έγινε 91 ετών επέστρεψε χθες στο Λονδίνο, μετά την παραμονή της όπως κάνει κάθε χρόνο την περίοδο του Πάσχα στον Πύργο Ουίνδσορ, δυτικά του Λονδίνου.

Ο σύζυγός της Φίλιππος θα γιορτάσει τα 96α γενέθλιά του τον Ιούνιο. Και οι δύο τους έδειχναν υγιέστατοι χθες, όταν ο πρίγκιπας Φίλιππος εγκαινίασε ένα στάδιο του κρίκετ και η βασίλισσα δέχτηκε την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι που πήγε για να την ενημερώσει για τη διάλυση του κοινοβουλίου και τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών στις 8 Ιουνίου.

 


σχετικα αρθρα