current views are: 9

4 Μαΐου 2017
Δημοσίευση18:27

Βόρεια Κορέα: Μυστηριώδη τεχνητά νησιά εικάζεται ότι φιλοξενούν στρατιωτικές βάσεις

Πέπλο μυστηρίου περιβάλλει την κατασκευή τεχνητών νησιών από τη Βόρεια Κορέα, καθώς δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν ότι πιθανώς να φιλοξενούν στρατιωτικές εγκαταστάσεις. 

Δημοσίευση 18:27’

Πέπλο μυστηρίου περιβάλλει την κατασκευή τεχνητών νησιών από τη Βόρεια Κορέα, καθώς δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν ότι πιθανώς να φιλοξενούν στρατιωτικές εγκαταστάσεις. 

Πέπλο μυστηρίου περιβάλλει την κατασκευή τεχνητών νησιών από τη Βόρεια Κορέα, καθώς δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν ότι πιθανώς να φιλοξενούν στρατιωτικές εγκαταστάσεις

Τα εν λόγω νησιά βρίσκονται στην Κίτρινη Θάλασσα, κοντά στο Σόχε που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 130 μιλίων νοτιοδυτικά από την πρωτεύουσα Πιονγιάνγκ

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα Los Angeles Times, η Βόρεια Κορέα εργάζεται πυρετωδώς εδώ και πέντε χρόνια για την ολοκλήρωση των τεχνιτών αυτών νησιών. 

Το Σόχε είναι γνωστή στρατιωτική βάση της Βόρειας Κορέας, απ’ όπου πραγματοποιούνται εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων. 

Το 2012, τρία από αυτά τα νησιά ήταν βραχώδη και κατάφυτα. Τα άλλα δύο ήταν αμμουδερά. Σε εικόνες από το Google Earth τον Δεκέμβριο του 2016 φαίνεται ότι όλα έχουν στρατιωτικές βάσεις και μεγάλους, άνετους δρόμους. 

Η αμερικανική εφημερίδα αναφέρει ότι όλα βρίσκονται στα χωρικά ύδατα της Βόρειας Κορέας και τονίζει ότι μέχρι στιγμής η χρησιμότητά τους δεν έχει αποσαφηνιστεί. «Η Βόρεια Κορέα πιθανώς να χρησιμοποιήσει τα νησιά αυτά για εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων, για την εγκατάσταση αντιαεροπορικών ή αντι-πλοϊκών όπλων…» αναφέρει η εφημερίδα, που δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να μην υπάρχει στρατιωτικός λόγος για την κατασκευή τους αλλά να δημιουργήθηκαν για αγροτικούς λόγους. 

Η Πιονγιάνγκ έχει προχωρήσει σε σειρά προκλήσεων το τελευταίο διάστημα, προκαλώντας ανησυχία στην παγκόσμια κοινή γνώμη. Μάλιστα, τις περασμένες εβδομάδες ο Κιμ Γιονγκ Ουν και ο Ντόναλντ Τραμπ αντάλλαξαν απειλές και προειδοποιήσεις. Πριν από μερικές ημέρες, όμως, ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται ότι έκανε ένα βήμα… πίσω, δηλώνοντας ότι θα ήταν «τιμή» του να γνωρίσει τον Βορειοκορεάτη ηγέτη υπό τις κατάλληλες συνθήκες. 


σχετικα αρθρα