current views are: 12

9 Μαΐου 2017
Δημοσίευση18:13

Κατέρρευσε τούνελ με πυρηνικά απόβλητα στις ΗΠΑ – Συναγερμό οι Αρχες

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η πόλη Χάνφορντ στην Ουάσιγκτον μετά την κατάρρευση τούνελ σε χώρο αποθήκευσης πυρηνικών αποβλήτων

Δημοσίευση 18:13’

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η πόλη Χάνφορντ στην Ουάσιγκτον μετά την κατάρρευση τούνελ σε χώρο αποθήκευσης πυρηνικών αποβλήτων

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η πόλη Χάνφορντ στην Ουάσιγκτον μετά την κατάρρευση τούνελ σε χώρο αποθήκευσης πυρηνικών αποβλήτων.

Το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τον χώρο που έχει εκκενωθεί από το προσωπικό με οδηγίες να παραμείνουν σπίτια τους περιμένοντας νεότερη ενημέρωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με την κατάρρευση του τούνελ, εστάλη μήνυμα στους 61 εργαζόμενους οι οποίοι εργάζονταν την ώρα εκείνη στη στοά να «ασφαλίσουν το σύστημα εξαερισμού στα κτίρια που βρίσκονται και να απέχουν από τροφή και νερό».

Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τούνελ που κατέρρευσε βρίσκεται κοντά σε εργοστάσιο που χτίστηκε τη δεκαετία του 1950 και μέχρι το 1988 παρήγαγε πλουτώνιο. Το κτίριο ήταν κενό για περισσότερο από 20 χρόνια, ωστόσο θεωρείται ιδιαιτέρως μολυσμένο.

Πρόσφατα, οι υποδομές δόθηκαν σε ιδιωτική εταιρεία η οποία ανέλαβε τον καθαρισμό 56 εκατ. γαλονιών εξαιρετικά επικίνδυνων χημικών και πυρηνικών ουσιών που είναι αποθηκευμένες σε 177 υπόγειες δεξαμενές.


σχετικα αρθρα